„Корабът на мечтите: Таити“ – романтичен минисериал започва по bTV

От неделя, 16 август, от 13 часа
Корабът на мечтите: Таити – минисериал (Dream Voyage: Taiti)
Романтична драма, Германия, 1999 г.
Режисьор: Михаел Щайнкер
В ролите: Зигфрид Раух, Хайде Келер, Гюнтер Брегер и други

Един нов “кораб мечта” и един нов капитан поемат курс към Таити. С “МС Дойчланд” поема по море един от най-луксозните немски лайнери, на чийто борд като на никой друг можа да бъде инсценирана историята на Волфганг Радеман. С любимия актьор Зигфрид Раух – като капитан Фред Паулсен – руля поема един мъж, който с голямата си личност и симпатично излъчване последван от Хайнц Вайс са прекрасен екипаж.

След 3 часа корабът трябва да отплава, но от новия капитан на МС Дойчланд няма и следа. Фред Паулсен съвсем спокойно идва един час преди заминаването с мотора си. Веднага възниква конфликт между новия и първия офицер Вернер Олбрих, който се е виждал вече като капитан. За него първата спирка ще бъде и последната.

Както обикновено и на това пътуване се срещат различни хора. Както например Хюго Алберт Шолц, който още първия ден съзира в залата за хранене 3 безгрижни дами – Еделтраут, Герда и Ута от Дюселдорф – и се шокира. Те се познават от стари времена! Хюго първоначално избягва компанията им.

В Тахуата за първи път пред чичо си застава Кора Щилер. След смъртта на родителите – майка й е била островитянка, тя е отгледана от роднини. Сега чичо Макс иска да я вземе със себе си в Германия, за да й предложи един “по–приятен живот”.

Но Кора се влюбва в корабния стюард Лукас, с когото иска да живее на остров в южната част на Тихия океан. Лукас не е много съгласен с тази идея, но тя се опитва да го принуди. При една от разходките до романтичните острови тя разваля мотора на лодката.

Лидия Фьофлих, “проблемното дете” на екипа, изглежда депресирана и меланхолична. Корабният лекар др. Шрьодер се притеснява за нея. Когато на една от разходките тя се отделя от другите и изчезва с едно такси, др. Шрьодер и капитан Паулсен я последват с мотор в джунглата.

Двамата мъже намират на едно гробище гроба на починалия мъж на Лидия. В последната минута те успяват да я спасят от самоубийство.

Хюго Алберт има все по–големи трудности, защото жена му се е сприятелила с веселите дами от Дюселдорф. Когато Хелга кани триото на 50-ия рожден ден на Хюго, нещата заплашват да ескалират.

И така трябва да си кажат истината, за да могат да отпразнуват заедно 50–ия рожден ден. Чичо Макс трябва да разбере, че света на Кора не е неговият – тя си е от южната част на Тихия океан. Лукас, от друга страна, не иска да се откаже от професията, приятелите и роднините си.

Коментари (0)

Публикувано в на 2 август 2009 г.