Концерти, интервюта и много гости – Z-Rock става на 4!

Водещата Елена Розберг разкрива какви ще са тържествата по повод празника

Преди четири години, на фаталната дата петък 13-и (октомври) в полунощ, в радиоефира прозвучава парчето на Rage Against The Machine – Wake up. Радиото е Z-Rock. По повод щастливия празник bTV Media Group покани „женския глас на рока“ Елена Розберг за интервю, в което тя отговаря на въпроси на слушателите.

Представяме ви избрана част от интервюто, даваща яснота за предстоящия празник и предаването „Голият обяд”.

Какво сте подготвили за рождения ден на Z-Rock?
Национални и международни тържества. Международни, казвам го без шега. Имахме шанс да направим интервюто по случай рождения ден на радиото с титанични музиканти като Джон Лорд, Джо Сатриани, Роб Халфорд. Това ни прави съпричастни с нещата, които се случват на голямата международна музикална сцена.

Отделно тържествата започнаха преди седмица и ще продължат още две седмици. Идеята ни е радиото да е максимално интерактивно – едно модерно радио през 2010 година е далеч от образа, който едно време сме свикнали – да слушаме говорител по радиото, който е в пряка връзка, изказва своите мисли и пуска музика. Сега всичко е едно право и обратно общуване с много активен форум – нашият може би е сред най-посещаваните сред радиостанциите в региона.

Планираме гости в студиото на живо – от „Буги тайм“ през „Голият обяд“, „HiJack шоу“ и вечерта дори в „Z Jungle“, сме поканили хора музиканти, които представляват интерес за нашата аудитория, сред тях и класически български изпълнители и много млади банди.

И другата част, много интересна от тържествата на Z-Rock, е поредицата HiJack акустик – концерти на живо в нашето малко студио на най-харесваните съвременни рок музиканти в България.

Каква е историята на твоето предаване – „Голият обяд“? Има ли нещо общо с книгата?
Да. Не съм ексхибиционист по никакъв начин. Няма никакъв еротичен смисъл, макар че рокът е много секс, така или иначе. „Голият обяд” ми хрумна точно от книгата. Това е първият роман, в който писателят – Бъроуз, употребява термина „хеви метъл”. Казах си това е моята книга. Предаването  е по обяд – от 10 до 14 ч. Търсихме някаква игра с часовия пояс на предаването. Там е малко декадентска история, но името се помни. Като разговарям със световни музиканти, абсолютно никой не е изненадан от името – моментално го артикулират и не задават въпроси.

Как се промени Елена „Голият обяд“ Розберг за тези четири години?
Първо, това, че работя с мъже ме кара да се чувствам суперкомфортно. Много е лесно да си сред мъже. Има предвид не само колегите, които са ми близки и приятели, но като цяло нашата аудитория е мъжка, ние сме лидери в таргет аудиторията 25-45 при мъжете. Това е суперудоволствие.

Второ, може би имам малко повече самочувствие като професионалист вече. Започнах да бягам от такива сантименти като това, че радиото е такава естетика, че трябва да витае нещо красиво в облаците. Не е точно така. Свикнах да мисля, че рокът е като живота и обратно. Узряла съм при всички случаи и съм натрупала много ценни познанства, контакти и приятелства през тези години.

Твоето пожелание за рождения ден на Z-Rock…
Да не игнорираме дребните неща, да сме здрави, да се обичаме – страхотен екип сме между другото. Да се срещнем с големите си мечти в живота – музикални при всички случаи. А скоро – радиото и по телевизия, аз така го виждам, за да можем да показваме това, което пускаме. И да сме заедно много дълго време!

Виж секцията на Z-Rock в Slusham.com – слушай на живо и гласувай за радиото!

Коментари (0)

Публикувано в на 8 октомври 2010 г.