Концертът за Гого препълни НДК, 800 000 гледат вкъщи (+ВИДЕО)

Един от най-дългите концерти, излъчвани по БНТ, сплоти бивши врагове в името на живота и човечността

Както често се случва в родината ни, поради здравословните проблеми на Гого той и останалите от Фамилия „Тоника“ заровиха томахавки с бившия си водач Стефан Диомов и другите бивши членове на групата.

Публични скандали в най-гледаните предавания и разправии в пресата вече са минало. След разгласената новина за разклатеното здраве на Георги Найденов, неясната диагноза и тежкото му състояние, старите приятели и врагове се обединиха и забравиха враждите като един. Това не се случва всеки ден и може да трогне дори най-големия враг на музикалния БГ елит.

Най – големите български естрадни звезди направиха във вечерта на 26 април в НДК грандиозен концерт за Гого от „Тоника“ с паметното заглавие „Приятелство без край“ и препълниха зала 1 на НДК. Почти всички колеги, стари и нови приятели, заедно с екзалтираната публика се обясниха в любов на любимия вокалист на едни най-шлагерните български групи „Тоника“ и „Домино“.

Притекоха се Ваня Костова, Стефан Диомов, Лили Иванова, Йорданка Христова, Богдана Карадочева, Васил Найденов, Мишо Белчев, Йорданка Христова, Кичка Бодурова, Орлин Горанов, дует Ритон, Марияна Попова, Елица и Стунджи, Илия Луков и още над 30 музиканти. Изпяха 50 златни шлагера, а за финал всички заедно публика и музиканти изпяха „Здравей, как си приятелю?“, и сълзите на изпълнителите и хората от залата бяха толкова искрени, че НДК щеше да експлодира от емоция и доброта, вярвате ли…

Самият министър на културата Вежди Рашидов обяви на концерта създаването на специален фонд към Министерството на културата за събиране на пари за нуждаещи се хора на изкуството. Сетиха се, най-после!

800 000 зрители гледаха благотворителния концерт за ГОГО по БНТ

По предварителни данни благотворителната кауза обедини рекорден брой българи.

Концертът започна точно в 19.00 ч. и продължи повече от 3 часа. Кулминацията на зрителския интерес пред малкия екран бе от 22.00 – 22.30 ч. когато зрителската аудитория бележи своя пик – 800 000 зрители, рейтинг 11%, пазарен дял 28 %.

Всички приятели и почитатели на Гого можеха да изпращат дарителски SMS на номер 17 777 за всички мобилни оператори. Над 50 000 лева бяха събрани снощи от концерта “Приятелство без край” само от продадени билети, без в тази сума да са включени приходите от изпратените sms-и.

За „По света и у нас“ Михаил Белчев, който е един от организаторите на събитието, съобщи ,че комисия ще отчете благотворителните средства от концерта.

Използвана е информация на BLife

Мая Нешкова – Честит рожден ден (2010)

Лили Иванова – Този свят е жена (2010)

Боян Михайлов – До утре (2010)

Коментари (1)

Публикувано в на 28 април 2010 г.