Концертът на Слави размаза Нова като две капки вода

bTV съобщава – Концертът на Слави и Ку-Ку Бенд превърна вечерта на 25 май в празник за 1 400 000 зрители

Едно от най-грандиозните музикални събития тази година – концертът на Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд – създаде истински празник за 1 400 000 зрители на bTV снощи, 25 май. Тричасовият спектакъл с най-големите хитове на любимците на публиката, който беше излъчен от 20.00 до 23.00 часа по bTV, събра близо 50% от всички хора пред телевизионния екран в този часови пояс и постигна среден рейтинг 20%. Концертът привлече с 639 000 зрители повече от финала на най-активно промотираната развлекателна програма в ефира на втората по гледаемост медия.

Зрителите от всички възрастови групи категорично предпочетоха концерта на Слави и Ку-Ку Бенд с участието на Деси Добрева, Крисия, Софи Маринова и други музикални звезди, който преди месец събра 17 000 зрители в зала „Арена Армеец”. Близо 44% от младите на възраст 18-34 г., с 22% повече от аудиторията на прекия конкурент,  гледаха музикалното събитие в ефира на bTV.

Същата тенденция отчитат данните на ГАРБ и за активните зрители (18-49), над 43% от които са предпочели шоуто по bTV, в сравнение с едва 33,4%, избрали предаването на втората в класацията медия.

От Нова телевизия не остават по-назад и също вадят „рекордни рейтинги“, но деликатно боравят с конкретни възрастови аудитории и пропускат да анализират Денят X – 25 май.

Нова телевизия: Нова е най-гледаният телевизионен канал в България за 11-та поредна седмица

От старта на пролетния сезон в продължение на 11 седмици Нова категорично затвърди титлата си на най-гледан телевизионен канал в България сред зрителите в активна възраст в страната (18-49). Според данните на независимата международна пийпълметрична агенция Нилсен Адмосфер, в периода 9 март – 24 май, Нова е спечелила най-висок зрителски интерес, привличайки средно 23,3 % от зрителите в тази група, докато втората в класацията телевизия отчита среден дял от 21,2 %. Нова печели приза на най-предпочитан телевизионен канал и сред градската аудитория (18-49), където разликите спрямо втората в класацията медия са още по-осезаеми, с преднина за Нова от 4 пункта.

Супер успешният пролетен сезон на Нова превърна медията в най-предпочитан канал и за най-младата и трудна за привличане аудитория (18-34). В продължение на десет седмици Нова спечели и задържа техния интерес, привличайки средно 22,5 % от зрителите в тази група (16 март – 24 май 2015), докато втората в класацията медия отчита среден дял от 19,3% сред тях.

Безспорният успех на Нова през този сезон доведе до 30% ръст в пазарния дял сред аудиторията в активна възраст (18-49), спрямо миналия пролетен сезон. Не така успешен се оказа пролетният сезон за втората в класацията медия, която успя да повиши средните си стойности на пазарния дял сред разглежданата аудитория, спрямо същия период на миналата година, едва с 1 %.

Изключително успешният пролетен сезон на медията затвърди лидерската й позиция на най-гледан и предпочитан ТВ канал в България. Така за втори пореден сезон Нова показа превъзходството си пред bTV.

Коментари (0)

Публикувано в на 26 май 2015 г.