Концерт с Кристиан Костов, Дара, Павел и Венци Венц на живо от Варна

Концертът по повод международния ден на младежта – пряко по БНТ2

На 12-и август (събота) от 20:00 часа БНТ2 ще излъчи пряко от Варна концерта, по случай Международния ден на младежта. В спектакъла участват едни от най-популярните млади изпълнители. Своите хитове ще изпълнят Кристиан Костов, който донесе на България най-успешното класиране в конкурса Евровизия 2017, DARA, Pavell & Venci Venc’, Невена Пейкова, Михаела Маринова, Пламен и Иво.

Някои от най-успелите млади български спортисти – гимнастичката Невяна Владинова, която само преди броени дни триумфира на турнира за Световната купа в Минск, вицеолимпийската шампионка в скока на височина Мирела Демирева, носителят на Световната купа по сноуборд Радослав Янков, носителката на европейска титла в бокса Станимира Петрова и участникът в Олимпийските игри в Рио де Жанейро Панчо Пасков ще отправят своите видеопослания по повод Международния ден на младежта. Концертът е част от програмата, с която Министерството на младежта и спорта се включва в международната инициатива. Домакин на празника тази година е Европейската младежка столица – Варна. Програмата включва лекоатлетически маратон, младежко изложение, познавателни игри и спортни занимания на открито.
Международният ден на младежта е обявен с Резолюция на Генералната асамблея на ООН през 1999 г. и се отбелязва у нас за 17-ти път. Всяка година Световната организация привлича вниманието към различни аспекти от ролята на младите хора за преобразяването на обществото. През 2017 честванията преминават под мотото „Младежите изграждат мира“, а международната общност поставя акцент върху ролята на младите хора в предотвратяването на конфликти и социалната справедливост.

Гледайте специалния концерт, посветен на Международния ден на младежта на 12 август (събота) по БНТ2 или на живо – на входа на Морската градина във Варна!

Коментари (0)

Публикувано в на 11 август 2017 г.