Концерт на Стийв Вай в София, НДК – билети по 40 лева с онлайн видео и снимки

Концерт на Стийв Вай в София, НДК – билети по 40 лева

Steve Vaiгениалния китарист, виртуозният музикант с над 40 световни музикални награди!

31 октомври 2012 г., София, НДК Зала 1, 20ч.

Концертът на Steve Vai ще бъде включен в XVII-то поредно издание на престижния музикален форум Мюзик Джем 2012. Както вече Ви информирахме, първите хедлайнери, потвърдили участието си във фестивала са легендарните британци Status Quo.

Виртуозният китарист и шоумен Steve Vai ще представи в София най-новия си албум „Тhe Story of Light”, който се очаква да излезе на музикалния пазар на 14 август 2012 г.

Стив Вай е един от най-влиятелните гении на китарата. Продал е над 15 милиона

албума и е носител на 3 награди Грамми. Изпълненията му на живо винаги са истински зрелища, които събират хиляди почитатели на стойностната рок музика. Със своята повече от 20 годишна музикална кариера, Вай е един от най-необузданите китарни виртуози с дълбоко чувство на артистичност, който не спира да твори чудеса.

Още на 12-годишна възраст започва да взима уроци по китара при легендарния Джо Сатриани. На 18 стартира професионалната си музикална кариера, като свири с именития Франк Заппа. Неоспоримият му принос към световната музика обаче идва по време на соловата му кариера. Дебютният му албум „Flex-Able” (1984) поставя началото на неговото звездно музикално бъдеще.

Сензационният китарист пристига в България заедно със своя бенд и ще представи на многобройните си почитатели най-новия си албум “The Story of Light”. Очаква се той да излезе на музикалния пазар на 14 август 2012г. Това ще е 16-ият солов албум в дискографията на артиста.

Стив Вай има повече от 60 издадени албума, включително и много записи, създадени съвместно с Франк Заппа, Дейвид Ли Рот, Whitesnake и др. В списъка влизат и много изпълнения на живо, компилации, както и съвместни продукции с симфонични оркестри. Сред най-успешните имена са разбиващият албум от 1990г. Passion and Warfare и Sound Theories Vol. 1 и 2 от 2007, изпълнени с Холандския Метропол Оркестър.

През 1998г. големият китарист основава фондацията Make a Noise (б.п. Вдигни Шум). Тя подпомага млади музикални таланти, които нямат финансови възможности, като им осигурява музикални инструменти и образование.

БИЛЕТИ

Билетите за концерта на STEVE VAI ще бъдат на цени от 40 до 90 лева

Продажбата на билети стартира на 9 юли (понеделник) 2012 г. от 10.00ч.

Коментари (0)

Публикувано в на 6 юли 2012 г.