Концерт на Монсерат Кабайе в НДК – билети по 60 лева с онлайн видео и снимки

Концерт на Монсерат Кабайе в НДК – билети по 60 лева

Световноизвестната оперна прима Монсерат Кабайе пристига в България за концерт на 27 септември в зала 1 на НДК. В турнето й взима участие и нейната дъщеря Монсерат Марти, за която критиката твърди, че надминава таланта на майка си.

Кабайе е пяла всички велики оперни роли и се смята за единствената истинска наследница на Мария Калас. Но може би е най-известна като прекрасна изпълнителка на Bel Canto. Извън операта, Кабайе става всеобща любимка и добива широка популярност благодарение на обичта си към рока и сътрудничеството си с Фреди Меркюри в хита от Олимпийските игри през 1992 г. „Барселона“. След смъртта на солиста на „Куин“ тя никога не изпълни с друг певец този дует.

Дъщерята на Кабайе – Монсерат Марти, започва да пее през 1998 г. и досега самостоятелната й кариера е стремителна. Още първите й изяви в началото на третото хилядолетие са зашеметяващи. През 2000-а прави успешен дебют в „Ла Скала“, играе водещата роля на Мария в Уестсайдска история. За нейния триумф веднага пишат в La Repubblica, (9 юли, 2000 г.), Кориере дела сера, La Vanguardia, (24 юли, 2000 г.). Следват няколко изключително успешни сезона в Барселона и турнета в Палм Бийч опера, Гран Театро дел Лисео, участия на фестивала Euro Mediterraneo в Рим. През 2005 г. Марти Монсерат вече пее ролята на Октавия в „Клеопатра“ на Масне в Театро Реал в Мадрид, концертира във Виенската Концертхаус и Кьолнската Филхармония. През 2007 г. играе ролята на Медея в операта в Таормина. До 2010 г. тя пресъздава 10 оперни роли в изключително реномирани оперни театри.

Монсерат Марти записва дискове за BMG и Уорнър, включително и DVD с операта „Едгар“ на Пучини. Нейната кариера е самостоятелна и независима, а не просто в сянката на известната й майка.

Въпреки напредналата си възраст, Кабайе не показва признаци, че се е уморила от сценичните си изяви. Твърди, че няма да се откаже и да престане да пее. Концертът на оперната прима е организиран от продуцентска агенция „БГ Саунд Стейдж“.

Билетите са на цени от 60 до 200 лева.

Коментари (0)

Публикувано в на 28 февруари 2013 г.