Концерт „Музика под звездите“ пред Народния театър – гледай онлайн! с онлайн видео и снимки

Концерт „Музика под звездите“ пред Народния театър – гледай онлайн!

Фортисимо Фест 2011 започва с фойерверки, полети и иновации

Концертът “Музика под звездите” ще бъде излъчван на живо в интернет

Броени часове остават до първия концерт от програмата на Фортисимо Фест 2011. „Музика под звездите”, както е озаглавено безплатното събитие, е на 10 септември, събота, от 19:30 часа пред Народния Театър в София.

Множество музикални изкушения е подготвил Максим Ешкенази в откриващия концерт от второто издание на Фортисимо Фест. Наред с пламенните интерпретации на Паганини на цигуларя Марио Хосен, зрителите ще се насладят на изпълненията на Софийски фестивален оркестър, на виртуозните композиции на Маестро Георги Андреев, базирани на българския фолклор, както и на участието на солистите на НФА “Филип Кутев” и на детето-чудо на гайдата – 9-годишния Петър Бодуров.

Специално място в програмата на “Музика под звездите” на 10-ти септември е отделено и за музика от известни филми като “Междузвездни войни”, “Карибски пирати” и “Батман”. Легендарната композиция “Smile” на Чарли Чаплин ще бъде включена в концерта в специален аранжимент, а в кулминационните моменти на изпълненията, небето над София ще бъде озарено от фойерверките, запазена марка на “Музика под звездите”.

Именно с филмова музика е свързано и едно от най-оригиналните и свежи съпътстващи събития на фестивала – играта “Твоят шанс да полетиш”. Един от всички почитатели на Фортисимо Фест, които изпратят на имейл ff@fortissimofest.com своите любими филмови теми, ще спечели кратък полет с лек самолет, пилотиран от самия Максим Ешкенази, който освен диригент и музикален директор на фестивала, е и сертифициран пилот и авио ентусиаст.

Максим Ешкенази продължава да изненадва с новаторски за българския концертен и фестивален живот идеи. За първи път български класически концерт ще бъде излъчен на живо в интернет – в сайта на фестивала http://www.fortissimofest.com, както  и в специалния видеоканал на събитиетo http://www.ustream.tv/channel/fortissimofest2011.

Така всички, които няма да могат да дойдат пред Народния Театър, ще бъдат приобщени към магията на Фортисимо Фест.

Часове преди началото на концерта на 10-ти септември, в пространството пред Народния Театър в София ще започне и продажбата на билети за закритите концерти от Фортисимо Фест 2011 в НДК и София Лайв Клуб. Билети пред Театъра ще се продават само в събота от 16:00 до 22:00 часа, на специално обособено за целта място.

Освен на място, билети могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim.bg, а за концертите на 26-ти октомври и 6-ти ноември – и от Билетния център на НДК. Билетите за концерта на Сара Чанг са на стойност 20, 30 и 40 лв. За концерта на оперните артисти Кевин Дейс и Джанис Етеме на 6 ноември билетите са на цена 20 лв., а за двата концерта в София Лайв Клуб цената е 10 лв. В мрежата на Ивентим се продават и фестивални билети за всички събития – на обща стойност 40 лв. Всички приходи от продадени билети ще бъдат изразходени за реализирането на образователната програма „Фортисимо в клас”.

Коментари (0)

Публикувано в на 9 септември 2011 г.