Константин Пенчев коментира прогнилата съдебна система в „Отпечатъци“

Константин Пенчев и Елена Поптодорова за напрежението около съда и ядреното разоръжаване – в “Отпечатъци”, 11 април, неделя, 10,30 часа, по bTV

Председателят на Върховния административен съд Константин Пенчев гостува в „Отпечатъци” тази неделя, 11 април, от 10.30 часа по bTV.

Повод за разговора е напрежението в съдебната ни система и идеите за реформирането й, упреците на Европа към българското праворазвадане и съмненията в неговата ефективност и почтеност, ареста на съдия, процедурата за дисциплинарно наказание на прокурор, нарушил с изказванията си етичните норми на професията.

Елена Поптодорова, бивш и бъдещ посланик на България в САЩ, сега шеф на дирекция “Политика за сигурност” във външно министерство, ще коментира историческата новина на седмицата – драстичното световно ядрено разоръжаване, стартирало с подписите на президентите Барак Обама и Дмитрий Медведев в Прага.

Третата част на предаването е посветена на легализирането на т.нар. утроби под наем. Гости ще са радиожурналистката Милена Златкова от “Тройка на разсъмване” и Лидия Чорбанова, която се надява сурогатното майчинство да бъде узаконено скоро от парламента, за да сбъдне най-после мечтата си за дете.

Коментари (0)

Публикувано в на 11 април 2010 г.