Коне, кулинария и Клаудия Кардинале в нови поредици по БНТ с онлайн видео и снимки

Коне, кулинария и Клаудия Кардинале в нови поредици по БНТ

Историята на Клаудия Кардинале в 10 епизода по БНТ 2

Документална поредица, посветена на легендарната филмова звезда от миналия век Клаудия Кардинале стартира от 16 ноември по БНТ 2. В десет 30-минутни епизода продукцията „Аз, Клаудия” ще разкаже на зрителите историята на световната кино икона. Извън филмовите си роли Клаудия Кардинале се бори активно за правата на жените и през 2000 г. е избрана за Посланик на добра воля на ЮНЕСКО. Поредицата ще се излъчва всяка събота с начален час 00:00 ч. и повторение в неделя от 16:00 ч.

„Аз, Клаудия” е само една от общо петте нови документални продукции, които БНТ Свят е подготвила за зрителите си. От 2 ноември в ефира на националната медия се излъчва „Защо демокрация?” – световен документален проект, състоящ се от 10 пълнометражни и 7 късометражни продукции от различни краища на света. Филмите изследват концепцията за демокрация с един провокиращ, но и същевременно развлекателен стил. 55 минутните епизоди може да гледате всеки петък от 20:00ч. с повторение в събота от 15:00 ч.

„Три алюра” е португалска документална поредица за коне, чието излъчване ще стартира на 13 ноември от 22:00 ч., с повторения в събота от 13:30ч. и неделя от 8:00 ч.

Прочутата поредица „Специалитетите на Бабет” е предназначена за любителите на кулинарията и ще разкрие тайни „от кухнята” в 51 епизода. Те ще се излъчват всяка събота от 09:30 ч., с повторение в неделя от 15:30 ч.

Тази събота от 18:30 БНТ 2 ще покаже втория епизод на „Световно наследство”. Документалната поредица е посветена на материалните паметници на културата на ЮНЕСКО в Португалия. Повторенията на поредицата може да гледате всяка събота.

Коментари (0)

Публикувано в на 7 ноември 2013 г.