Комикс клуб – един от най-старите във Варна празнува 12 години

Комикс клуб празнува 12-и рожден ден с парти уикенд

След броени дни легендарният варненски клуб Комикс навършва 12 години от създаването си през далечната 1998 година. Поводът ще бъде отбелязан по подобаващ начин с двудневен парти-маратон в празничния уикенд 23-24 април.

На 23 април, петък, в голямата зала на Комикс за първи път на една сцена в България ще се съберат топ диджеите Vesselin (резидент на клубовете „Червило“ и „Мания“), българинът от сръбски произход DJ Lion, Shoto (клуб „Мания“), Balthazar (Renesanz), JackRock (Renesanz) и Yobi. В същото време в малката зала на клуба ще свирят Deoro, Jazzle и Impresslava.

На 24 април, събота, празничната програма на Комикс продължава със специална вечер, посветена на дръм енд бейс звученето. За партито ексклузивно пристигат венецуелският диджей Zardonic и Joanna Syze от САЩ, а съпорта ще е от диджеите на водещата дръм енд бейс формация H.M.S.U. – Konspirator, Mocks, Acidtrip, Targy и Exo. Малката зала на Комикс пък ще бъде хоствана от варненската организация Bass Warriors и техните диджеи Monk, Ivak, Dubdoer и Dasheto.

Комикс клуб е един от първите клубове във Варна, и отдавна наложен като символ на ърбан културата по черноморието. Световно признат, той е изградил имидж на сцена, чрез която до младите хора в България достигат най-новите музикални течения от всички краища на земята.

През това уникално пространство са минали над 300 чуждестранни диджеи, проведени са множество концерти на живо, перформанси, ревюта, промоции, както и аудио-визуални проекти.

Вече 12 години клубът не е изневерил на името си, а напротив – все повече насочва вниманието към културни мероприятия, като дава възможност за изява на творци от всякакви области. Повече информация на www.myspace.com/comicsclub.

Коментари (1)

Публикувано в на 16 април 2010 г.