Колодрум 2013 – бременната Рут пее на покрива на мола!

Уникално събитие на покрива на Сердика център

Седмица посветена на колелата и активния начин на живот

На 25 май беше даден официален старт на фестивала Колодрум 2013 с изпълнение от Рут Колева и демонстрации от някои от най-добрите ни атлети! През цялата седмица от 25-ти до 31-ви май на открития паркинг на ниво +3 на Сердика Център ще се проведе Колодрум 2013 – първото събитие, обединяващо в себе си всичко за велосипеда.

През всеки един от дните всички желаещи ще могат да се включат в различните активности – Лятно кино, Вело Мол, Социална зона, Вело Бар, Велошествие, Ежедневни демонстрации, уъркшопи и състезания с награди в различни дисциплини: BIKE BIG AIR BAG SESSION, SKATEBOARD & LONGBOARD SESSION, TRIAL BIKING, BMX BIKING, BOUNCE DAYS и то напълно безплатно!

През цялата седмица за всички желаещи да покарат ще има на разположение биг еър бег, огромна рампа за скейт, кънки и байк,  и други уреди които ще могат да се ползват свободно от всеки през целия ден.

Програмата на събитието започна на  25 май, събота с официално откриване на изложението с изпълнение на Рут Колева.  От 19:00 на място бяха и момчетата от отбора на Disaster – някои от най-добрите ни атлети, които ни въведоха в света на кънките и спряха дъха ви с изпълнението на сложни трикове и елементи изпълнени на специално изградена рампа с размери 7х15м.

На 26 май, неделя програмата ще продължи с прожекция на открито на филма „Гадни копилета“ на Куентин Тарантино със специалното съдействие на Нова телевизия. Всеки, който иска да се включи в лятното кино, ще може да го направи абсолютно безплатно, като дойде на открития паркинг на ниво +3 на Сердика център от 22:00 часа.

На 27 май, понеделник, от 19:00 часа, ще станем свидетели на впечатляващите умения на отбора на „Biketria Sofia”, които ще направят демонстрации по специално изградено трасе и ще ни запознаят с траял байка. Освен демо сесията, момчетата ще дадат практически съвети и ще помогнат на всеки, който иска да се пробва в дисциплината. Всеки, които иска може да заповяда на място и да гледа, ще може и да покара по трасето.

Вторник, 28-ми май е посветен на скейт културата. На място ще има специално изградено трасе с различни рампи и уреди, по които някои от най-добрите ни родни карачи ще покажат на какво са способни и ще ни запознаят със спорта. Също така всеки желаещ да покара на ново, различно място, ще може да го направи съвсем свободно, освен това ще може да се възползва и от практически съвети и насоки от професионалистите.

Сряда, 29-ти май е посветена на все популярния у нас спорт – лонгборда.

От 17:30 всички желаещи момичета ще могат да се включат в лонгборд уъркшоп с Wildberries, които ще ви запознаят с първите стъпки върху дългите дъски и каква е разликата между всички тях. По късно от 19:00 часа ще наблюдаваме интересни демонстрации от членовете на Longboarding Bulgaria и LongDayBording – най-силните лонгборд крюта в страната.

В  четвъртък, 30 май от 17:00 – 19:00 часа всеки желаещ ще може да се включи и обучението – „Завиване за начинаещи с непрактични съвети“ с mtb-bg – въпреки шеговитото заглавие, съветите всъщност са съвсем практични и засягат завиването – едно от най-важните умения при карането на велосипед. Насочени са основно към хората с планински велосипеди, но могат да са от полза и на всеки, който иска да се научи да завива бързо и ефективно. По-късно на място ще финишира и традиционното „Майско велошествие“ на Велоеволюция по случай „Световния ден за ходене на работа с колело“. Шествието ще стартира от входа на Южния парк от страната на бул.Витоша в 18:30.

По време на събитието ще бъдат наградени най-работливите велосипедисти, участвали в кампанията. Велошествието има благотворителна цел и със средствата ще бъдат изработени и поставени велостойки в столични училища. На място да уважи събитието ще бъде лично посланика на калство Нидерландия – Карел ван Кестерен, който ще държи реч пред участниците.

На 31 май, петък ще закрием подобаващо програмата на „Колодрум 2013“ с Roller Bounce Party от 19:00 часа, когато ще превърнем открития паркинг на Сердика Център в класическа кънки дискотека от 70-те години. Ако все още смятате, че ви бива – грабвайте „колелцата“ и се включвайте във фиестата. Ако пък нямате или не сте карали никога, не се притеснявайте – елате просто да се позабавлявате и потанцувате. Музикалният подбор за вечерта ще бъде от Dessy и Ramsey Hercules.

Очакваме ви!

Коментари (0)

Публикувано в на 26 май 2013 г.