Коледни дни с филмите на БНТ 1 с онлайн видео и снимки

Коледни дни с филмите на БНТ 1

ВТОРНИК – 22.12.2015

 

23.30 – МАРИЯ ОТ НАЗАРЕТ /Италия,2012 г/ – 2 части

                        MARIA DI NAZARETH

Сценарист: Франческо Арланк, Джакомо Кампиоти. Режисьор: Джакомо кампиоти. Оператор: Енрико Лучиди. Музика: Гай Фарли. В ролите: Алиса Юнг, Пас Вега, Андреас Пичмън, Антония Лискова, Томас Трабаки и др.

1 част: Филмът е изграден по библейски сюжет. Първата му част разказва за живота на Дева Мария, от най-ранното й детство до раждането на Спасителя.

дублаж

 

СРЯДА – 23.12.2015

 

23.30 – МАРИЯ ОТ НАЗАРЕТ /Италия,2012 г/ – 2 части

2 част: Филмът е изграден по библейски сюжет. Втората му част разказва за периода от живота на Дева Мария, в който тя е неотклонно до Спасителя по пътя му към Голгота.

 

ЧЕТВЪРТЪК – 24.12.2015

 

14.15 – ЖЕНЕНИ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ /Канада, 2012 г/

                                    HITCHED FOR THE HOLIDAYS

                        Сценарист: Гари Голдстейн. Режисьор: Майкъл Скот. Оператор: Адам Слинвински. Музика: Джеймс Яндриш. В ролите: Джоуи Лорънс, Емили Хампшир, Линда Дарлоу, Марилу Хенър

Роб къса с приятелката си точно преди Деня на благодарността поради което е критикуван от голямото си италианско семейство. Джули пък е притискана от нетърпеливата си майка – еврейка да си намери мъж. И двамата решават да симулират връзка пред семействата си, за да ги оставят на мира. Вживявайки се в ролите си обаче, те неусетно се влюбват.

Субтитри

 

ПЕТЪК – 25.12.2015

 

06.45 – МАРИЯ ОТ НАЗАРЕТ /Италия,2012 г/ – 2 части , 1 част /п/

 

13.25 – ХИЛЯДА И ЕДНА НОЩ – АЛАДИН И ШЕХЕРЕЗАДА /Италия, 2012 г/ – 2 части

LE MILLE E UNA NOTTE

Сценарист: Лучиа Зей. Режисьор: Марко Понтекорво. Оператор: Енрико Лучиди. Композитор: Андреа Гуера. В ролите: Ванеса Неслер, Марко Бочи, Паз Вега, Рафаела Реа, Андреа Тидона, Даниела Джордано, Бетина Цимермани и др.

1 еп: Тайнствена жена пристига при един принц. За да спаси живота си, тя започва да му разказва приказката за Аладин и Шехерезада. Аладин бил беден син на обущар, но бил с много добро сърце. Шехерезада била дъщеря на халифа, но била опърничава и капризна. Нейната придворна Алиса и Джафар правели заговор да убият халифа и дъщеря му. Аладин случайно я спасил, когато заговорниците искали да я отвлекат и те се влюбили един в друг. Халифът решил да омъжи Шехерезада. За да осуети сватбата Шехерезада измислила гатанки. Явил се само Аладин, но тя го отхвърлила. Аладин заминал огорчен, а заговорниците убили халифа, а Шехерезада избягала и попаднала при разбойниците.

дублаж

 

20.30 – ВЕЛИКАТА КРАСОТА /Италия, Франция, 2013г./

LA GRANDE BELLEZZA

Реж. Паоло Сорнетино, В ролите – Тони Сервило, Карло Вердоне, Сабрина Ферили, Карло Бучиросо и др.

Джеф е истински светски лъв – царят на светското общество в Рим. Той диктува законите на успеха в обществото. Той е един от хората, които решават дали някое събитие или купон е успешно или не. Но на 63 години Джеф решава, че вече няма да върши нищо, което не иска. Филмът е изключително екзистенциален и поставя вечния въпрос за смисъла на живота.

 

СЪБОТА – 26.12.2015

 

09.00 – МАЛКАТА ЛЕЙДИ /Германия, Австрия, 2011г./

                        LITTLE LADY FAUNTLEROY LITTLE LADY FAUNTLEROY

Сценарист: Лавина Досън, Таня Фенмор и Крис Бойл. Режисьор: Гернот Рол. Оператор: Гернот Рол. В ролите: Вероника Ферес, Кристияне Хьорбигер, Стефания Рока, Кристиана Филанджери и др.

1884 година. Осемгодишната Маранда живее с майка си Люсил в Ню Йорк. Тя научава, че е внучка и единствена наследница на богата графиня в Австрия. Маранда  отива в Англия и спечелва сърцето на баба си, която се разболява сериозно.  Появява се жена, която заявява, че е вдовица на първородния й син, а тяхното дете е наследник на богатството на рода. За радост претенциите й се оказват несъстоятелни.

дублаж

 

13.25 – ХИЛЯДА И ЕДНА НОЩ – АЛАДИН И ШЕХЕРЕЗАДА /Италия, 2012 г/ – 2 части

2 еп: Аладин попада при една магьосница, която търси любов. Там се сприятелява с говорещ папагал, който се оказва омагьосан гений. Аладин разваля магията и започва да търси вълшебната лампа, която геният му показва. Намира я и става принц на Абакур. Намира Шехерезада и й признава любовта си, но съдбата ги разделя. Оказва се, че тайнствената дама е Шехерезада, която открива своя приц Аладин и му разказва приказката.

 

22.30 – ЛЕШНИКОТРОШАЧКАТА /Великобритания, Унгария, Русия, 2010 г/

                        CASSE NOISETTE

Сценарист: Андрей Кончаловски, Крис Солимин. Режисьор: Андрей Кончаловски. Оператор: Майк Саутън. Музика: Тим Райс. В ролите: Ел Фанинг, Нейтън Лейн, Франсис де ла Тур, Джон Туртуро и др.

Коледата на деветгодишната Мери е изпълнена с невероятни приключения, които започват с идването на чичо й Албърт, който й подарява вълшебна лешникотрошачка. Новият приятел на Мери оживява и я взима със себе си във вълшебния свят. Момиченцето скоро разбира, че фантастичното кралство е застрашено от Крал Плъх. Мери и вълшебните играчки трябва да спасят кралството, като разкрият тайната на злия Крал Плъх.

дублаж

 

НЕДЕЛЯ – 27.12.2015

 

14.15 – ДРЕБНИ МОШЕНИЦИ /САЩ, 2000 г/

                        SMALL TIME CROOKS

Сценарист и режисьор: Уди Алън. Оператор: Зао Фей. В ролите: Уди Алън, Тони Дароу, Джон Ловиц, Илейн Мей, Хю Грант, Майкъл Рапапорт.

Рей, дребен мошеник, женен за Френчи, решава да направи отново обир на банка след излизането си от затвора. Затова наемат помещение, Френчи прави и продава сладки, а рей и приятелите му копаят тунел към съседната банка. Но… всичко се обърква. Тунелът излиза в съседния магазин. Френчи с нейните сладки става знаменитост. Семейството забогатява. Но на Френчи и липсва признание. Тя иска да се образова, да „влезе в културните среди”, да бъде меценат. Но има мошеници, които мамят самите мошеници. След банкрута Френчи и рей отново са заедно, по-влюбени от всякога.

Субтитри

20.30 – ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ /САЩ, 2001г/

ARTIFICIAL INTELLIGENCE

реж. Стивън Спилбърг, В ролите –  Хейли Джоуел Осмънт, Франсис О’Конър, Сам Робардс, Джъд Лоу, Уилям Хърт и др.

В едно не толкова далечно бъдеще климатът се е затоплил, полярните шапки са се разтопили и крайбрежните крадове са потопени под вода. Човешката раса се развива все повече и създава близки до човек роботи, за служат. Дейвид, малко момче-робот, е първият андроид, програмиран да изпитва емоции. Момчето-робот обича своята „майка” Моника. Моника е осиновила Дейвид, за да замени своя болен син, който е в криокома. Дейвид живее щастливо с Моника и съпругът й, когато се появява истниският ин на Моника, вече излекуван. Дейвид заедно с робота-жиголо Джо (Джуд Лоу) той се впуска в невероятно пътешествие в търсене на човешка обич.

От панаира на плът, през завладения от секс град до ефирния подводен Манхатън, сетивата ни са бомбардирани с изумителни специални ефекти и поразяващите изображения на полу-човешки, полу-механични създания!

Коментари (0)

Публикувано в на 21 декември 2015 г.