Кои ТВ дами са номинирани за „Жена на годината“ с онлайн видео и снимки

Кои ТВ дами са номинирани за „Жена на годината“

5 години „Жена на годината“

През ноември GRAZIA влиза в сезона на конкурса “Жена на годината”, който тази година провежда своето пето юбилейно издание.

Целта на списанието е да отличи най-заслужилите български дами в 11 основни категории – мода-лица, мода-дизайнери, сцена-актриси, сцена-музика, спорт, изкуство, тв шоу, тв публицистика, бизнес, политика и общество. Във всяка категория са номинирани по 5 участнички.

Критерият на GRAZIA и приятелския кръг на списанието е базиран на адекватността на дамите в пространството и заслугите им към обществения живот през последната година. 55 активни жени, които ни вдъхновяват с действията си и ни карат да се чувстваме горди от това, че сме българи.

Жена на годината 2010” се провежда със специална мисия – този път GRAZIA застава зад каузата “Повече усмивки за българското кино”. Изданието ще награди иконите в българската филмова индустрия през годините и ще отдаде заслужено признание на 2010 година като особено активна по отношение на броя на новопоявилите се български заглавия на голям и малък екран.

Церемонията ще се проведе между 10 и 15 декември 2010 г. и ще бъде излъчена на запис по една от националните ни телевизии.

Жена на годината“ се наложи като конкурс с висок авторитет,а участието в него е признание, което всички номинирани оценяват дълбоко и дават за пример в действията си след това.

Представяме ви номинациите в някои от по-интересните категории.

Категория „Актриси”:

1) Елена Петрова („Стъклен дом”)

2) Ернестина Шинова (съпруга на Андрей Слабаков, участва в „Мисия: Лондон”)

3) Яна Титова (актриса, „Лов за дребни хищници”)

4) Яна Маринова („Стъклен дом”)

5) Мария Сапунджиева („Пълна лудница”)

Категория „Музика”:

1) Galia (екс-„Каризма”)

2) Лора Караджова („Нека бъде лято”)

3) Мона (от издателската къща на Мария Илиева)

4) Поли Генова („На инат”)

5) Рут Колева

Категория „Телевизия – шоупрограми”:

1) Алекс и Мария, bTV, „България търси талант”

2) Нана, Нова ТВ, „Станция Нова”

3) Камелия Воче, TV7, „7-мо авеню”

4) Бианка, Нова ТВ, „Шоуто на Иван и Андрей”

5) Диана Алексиева, PRO.BG, „Запазено за жени”

Категория „Телевизия – публицистика”:

1) Добрина Чешмеджиева, БНТ, „Референдум”

2) Диляна Гайтанджиева, Нова ТВ, „Темата на Нова”

3) Анна Цолова, bTV, „Тази сутрин”

4) Надя Обретенова, БНТ, „По света и у нас”

5) Люба Кулезич, Нова ТВ, „Станция Нова”

От БНТ веднага се похвалиха с полученото признание.

Две от лицата на Българската национална телевизия попадат сред номинираните в категория “ТВ публицистика” – Надя Обретенова и Добрина Чешмеджиева.

Надя Обретенова освен като водеща на „По света и у нас“ активно се изявява и като разследващ журналист. Тази година съвместно с колегата си Йордан Димитров тя представи в националния ефир документалните филми „Наглите: сметката закрита“ и „Отрядът – операция спасяване“, показващ другото лице на българските барети.

Добрина Чешмеджиева през 2008 г. за пръв път попадна в номинациите за „Жена на годината“ в категория „Тв публицистика“ – заради професионалната си работа в БНТ и най-вече като лице на „По света и у нас“. За последните две години Доби, както я наричат приятелите й, доказа журналистическия си талант и като водещ на едно от най-гледаните публицистични телевизионни предавания в българския ефир – „Референдум“, което по думите на Чешмеджиева „успя да върне истинската дискусия в тв ефира“.

Добрина сподели: „Неочаквана е за мен тази номинация, разбрах за нея от приятели във Фейсбук, стана ми приятно. Не може да става и дума за конкуренция между нас с Надя, защото ние от много години сме в екип.”

За номинацията Надя казва: „Номинацията е признание за нас като журналисти. Това е много отговорна категория, и двете с Добрина сме амбицирани да покажем, че БНТ има лидерска позиция в телевизионната публицистика.”

Първите реакции на Надя Обретенова и Добрина Чешмеджиева видя екипът на „БНТ Такси”. За номинациите и класациите, за свободата на словото и медиите – вижте какво споделиха двете журналистки и водещи:

http://bnt.bg/bg/productions/75/edition/10472/bnt_taksi_10_noemvri_2010

Коментари (3)

Публикувано в на 11 ноември 2010 г.