Кои са топ БГ парчетата за този месец? Слушай, гледай, кефи се! с онлайн видео и снимки

Кои са топ БГ парчетата за този месец? Слушай, гледай, кефи се!

Милица Божинова и Асен Масларски с хита на годината за юни

Галя и Миро от Каризма спорят за юли със солови парчета

Втора дуетна песен печели месечната класация „Хит на годината” за юни на единствения по рода си музикален портал bgestrada.com.

След като Орлин Горанов и Мариана Попова победиха през май с красивата балада „Чуй ме”, сега знамето развяват Милица Божинова и Асен Масларски със своята доза романтика в песента „Побързай”.

Милица и Асен Масларски – Побързай

Авторската композиция на Асен Масларски по стихове на Иван Вълев и аранжимент на Евгени Платов спечели вота за юни с убедителна преднина от 39% от гласувалите на сайта. При това съвсем изненадващо, тъй като съвсем други бяха фаворитите при представянето на новите предложения преди 30 дни.

Очакваше се лютата битка да бъде между продължението на „От икебана дървесата ги боли” на Деян Неделчев – „В гората” и „Мрън, мрън” на Ъпсурт. Но изненадващо те заеха едни от най-слабите позиции за месеца.

Любопитното е, че и този месец на второ и трето място се класираха същите песни, които бяха заели тези позиции и предходния месец, като този път си размениха местата.

„Всяка година по същото време” на Белослава и Орлин Павлов зае второто място с 15% от гласовете, а авторската композиция на Миро от „Евровизия” – „Ангел си ти” остана трета с 10%.

Белослава и Орлин Павлов – Всяка Година по същото време

Миро – Ангел си ти

По регламент те продължават да се борят за призова позиция и през следващия месец заедно с новите предложения. До силната половинка от дует Каризма ще се изправи и нежната – Галя, с втората си самостоятелна авторска песен „Другата част”.

Galia – Drugata chast / A different part of me

Две съвсем горещи парчета, които наскоро бяха представени с клипове, също влизат в новата селекция – „Леден” на Стоян Петров и „Напомняй ми нещо” на Искрен Пецов.

Стоян Петров – Леден

Свеж полъх от морето идва от Тони Томова с песента на Красен Петков „Сантимент”, в която са вплетени нотки от шансон с модерен аранжимент.

Последната песен на Панайот Панайотов „Магдалена” също ще се бори за Хит на юли на БГ естрада.

И през този месец има нови предложения от дуети – Елица Тодорова и Стоян Янкулов участват с водещата песен от новия си албум „Вода” – „Слънце”, а младите изпълнители Краси и Гери Кацарови се представят с авторската песен на Развигор Попов „Колко те обичам”.

Елица Тодорова и Стоян Янкулов

Краси и Гери Кацарови

Доайенът сред композиторите, който наскоро отбеляза 70-годишния си юбилей, участва с още една песен в горещия месец – „Нощна пеперуда”, изпълнена от житейската му и творческа половинка Мими Иванова.

На www.bgestrada.com екипът очаква гласовете на ценителите на хубавата българска песен за най-хубавата мелодия на юли.

На снимката: Милица Божинова и Асен Масларски

Коментари (0)

Публикувано в на 2 юли 2010 г.