Кои са най-харесваните свежи БГ парчета – интернет класация!

Георги Христов с хит Номер 1 през септември

Лили Иванова продължава битката с Росица Кирилова и Благовест Аргиров и през октомври

Фамилия Тоника се изправя срещу Ваня Костова и Боян Михайлов

Георги Христов победи в месечната класация „Хит на годината” за септември в bgestrada.com. Певецът спечели вота с 47% от гласовете с песента на Алла Пугачова „Любов” с негов български текст.

Така той остави след себе си Лили Иванова със заглавната песен на последния й албум „В името на вярата” (на френски „Au Nom De La Foi”) – с 14% от общия брой гласували (469) и

с 20% вот новия дуетен хит на Росица Кирилова с Благовест Аргиров „Среща след години”, който спечели второ място в конкурса за нова българска песен „София пее” през същия месец.

Така Лили, Роси и Благо продължават да се състезават и в класацията на БГ естрада и през октомври заедно с новите предложения.

И септември се оказа плодовит за раждането на нови хубави песни от родните творци, затова сред попълненията в класацията се включват все силни композиции от доказани автори.

Мъжкото трио, събрало най-талантливите сред родните млади изпълнители – Графа, Любо Киров и Орлин Павлов се предствят с общото си парче „Заедно”, което изпълниха за първи път преди броени дни в шоуто „Великолепната шесторка 2” по bTV.

Вили Рай участва с песен от предстоящия си албум, която е на ръба между поп и джаз, в стил Леа Иванова.

ПИФ атакуват с новата песен на Димо Стоянов „Куку-руку”, която е аранжирана с акордеон ала френски шансон.

Три от призовите композиции от фестивала „София пее” са включени още в селекцията – първото място на „Несебърски къщи”, изпълнено от Фамилия Тоника (музика Евгений Платов, стихове Иван Беловски),

„Любовта оцеля” – на Ваня Костова и Боян Михайлов (музика Валери Костов, стихове Димитър Христов)

и „Океан от обич” на Маргарита Хранова (музика Асен Драгнев, стихове Живко Колев).

Две от най-популярните рок групи у нас, пред които младите музиканти се прекланят, също предлагат нова продукция – „Фактор” и песента на Веселин Тодоров, Иван Тенев и Александър Петров „Остани”,

и „Сигнал” с първия сингъл от предстоящия си нов албум „Чуваш ли”, посветен на Рони Джеймс Дио.

На www.bgestrada.com се очакват гласовете на ценителите на хубавата българска песен за най-хубавата мелодия на октомври.

Коментари (0)

Публикувано в на 5 октомври 2010 г.