Кои са Jamiroquai (Джъмиръкуай), звездите на EXIT Fest 2011? с онлайн видео и снимки

Кои са Jamiroquai (Джъмиръкуай), звездите на EXIT Fest 2011?

Jamiroquai хедлайнери  на главната сцена на EXIT Festival 2011!

Ейсид джаз и фънк лидерите Jamiroquai, заедно със своя вокал Jay Kay, чийто ентусиазъм не избледнява с годините потвърдиха участието си на главната сцена на феситвала EXIT 2011.

С деветнадесетгодишна кариера и безброй хитове зад гърба си, не е никаква изненада, че този сценичен спектакъл пленява публиката навсякъде и до момента. Освен най-големите си хитове те ще представят и свежи парчета от новия си, седми студиен албум Rock Dust Light Star, издаден през ноември 2010 година.

Създадена през 1992 групата Jamiroquai се качва на световната сцена заедно с други британски джаз фънк формации като Incognito и The Brand New Heavies, но много скоро ги изпреварва като популярност. Първият й сингъл „When You Gonna Learn“ я прави моментално обект на внимание в очите на агентите на Sony, звукозаписната компания, която издава и дебютния им албум Emergency on Planet Earth.

Голямата известност идва със следващата продукция The Return of the Space Cowboy, но светът научава за тях от Travelling Without Moving през 1996. Сингълът „Virtual Insanity“ се превръща в абсолютно задължителен саундтрак за всеки клуб, а Jay Kay става един от най-обичаните ейсид джаз и поп изпълнители.

Деветнадесет години след създаването си, те все още безапелационно демонстрират уникалното си присъствие и звучене, поразкрасено през годините от електро или поп елементи.

Комбинацията от копринен вокал и визия, създадена с много въображение ги изважда от всякакви познати рамки и ги нарежда сред най-цветните и неподражаеми артисти, с дългогодишна кариера и много хит сингли като „Cosmic Girl“, „Love Fool“, „Little L“.

И след 25 милиона продадени копия от албумите си, награда Грами през 1997, безумно количество откачени шапки и един супер успешен концерт в Белград, Jay Kay се завръща в Сърбия като хедлайнер на тазгодишното издание на фестивала EXIT, готов да изнесе грандиозно шоу на главната сцена. Последният албум на групата „Rock Dust Light Star“, който за радост на феновете е част от програмата на шоуто, е завръщане към базовото звучене на Jamiroquai – с други думи диско-фънк, който те примамва да се полюшваш и подскачаш в ритъм.

Плейлиста с хитовете на Jamiroquai

И въпреки че те много отдавна нямат нужда от доказване, Jamiroquai все още са известни като една от групите, която всеки път се качва на сцената, сякаш за последно и точно това е, което морето от танцуващи хора ще види и на главната сцена на EXIT през юли.

Все още могат да бъдат закупени промоционални билети за фестивала –   https://shop.ticketpro.bg/en/Event/Detail/602/exit-festival-2011

Промо периодът за билетите за Exit в България започва от 2 март (сряда) и важи първите 20 дни, дo края на март. По време на този промо период цената за 4-дневен билет е 100 лева, което е уникална отстъпка от 55% от финалната цена 230 лева.  Промо билетите са ограничено количество. Стандартната цена ще бъде 120 лева за 4-дневен билет, а билет за къмпинга ще струва 50 лева. Цената на билетите в последния момент (месец юли) ще бъде 230 лева.

Организаторите са се погрижили и за транспорт до фестивала. Ваучерите за отиване и връщане от 100 лв. могат да бъдат закупени заедно с билетите за фестивала и къмпинга. Опциите за пътуване са две – тръгване от София за нови Сад или на 4 юли , или на 7 юли, а връщане от Нови Сад на 11 юли, или 12  юли. Пакетът от 4 юли до 12 юли е за тези фестивални лъвове, които искат да се възползват от пълната програма за престой на популярния фестивален къмпинг.

Всички, които желаят да станат част от Exit festival 2011 могат да поръчат своите билети в мрежата за продажба на Ticket Pro или онлайн на: www.ticketpro.bg

За повече инфо за Exit:

www.exitfest.org

http://bit.ly/exitbulgaria

twitter.com/ExitBug

http://www.facebook.com/#!/ExitBG

Вижте снимки от EXIT 10; http://www.flickr.com/exitfestival

Вижте и кадри от 2010https://www.youtube.com/EXITFestivalTV

Коментари (0)

Публикувано в на 24 март 2011 г.