Книга на Криско, турне и концерт в Арена Армеец

“Майка ми вече е до средата на книгата и много ѝ харесва. Вътре има неща и случки, за които тя не знае и даже там съм написал в скоби “изинявай, мамо”, каза Криско на представянето на книгата си “Пътят нагоре” в хотел “Маринела” в понеделник вечерта, 6 ноември.

Автобиографията е по повод 10 години на сцена на рапъра.

“Имам намерение да направя и голям концерт в “Арена Армеец” по случай годишнината си и най-вероятно ще е догодина“, каза рапърът.

В “Пътят нагоре” Криско разказва случки от професионалния си път и истории от личния си живот.

“Вътре може да намерите за моментите, в които бях доста финансово затруднен, но има и много мои мисли и съвети за тези, които искат да се занимават с музика и искат да правят песни на световно ниво”, обяснява рапърът и допълва, че личните истории са повече за семейството, а не за жените в живота му.

“Много жълти издания бяха писали, че ще изреждам имена на жените, с които съм бил. Няма такова нещо. Всички 7 хил. бройки могат да бъдат спокойни”, смее се авторът.

Криско тръгва на турне с “Пътят нагоре” от 17 ноември, като започва от София и до 26 ноември ще мине през Варна, Пловдив и Русе. Читателите ще могат да си вземат книга с автограф и да си направят снимки.

До 2 месеца книгата му ще излезе и на македонски. Котирането на изданието в западната ни съседка не е изненадващо. След като записа дуетно парче с македонския изпълнител Слаткаристика и взе участие в турнето One Love, което обиколи някои от най-големите градове в двете държави, Криско се ползва със статут на истинска звезда зад граница.

Криско извървя дълъг път – от ученик в Априловската гимназия в Габрово /макар и роден в София/ до най-популярния съвременен хип-хоп артист в България.

„Той е „един от най-мъдрите хора, които познавам“, казва за него режисьорът Кирил Кирилов-Кико.

„Това не е точно автобиография. .. Запазих много за себе си и умишлено не ги казвах в интервюта, за да издам книга и да стана мръсен милионер“, с усмивка казва хитмейкърът.

Според него книгата има друга цел – да накара повече млади хора да четат. А на въпроса какво ще кажете на родителите, които няма да разрешат на децата си да купят и прочетат книга на скандален рапър, Криско отговори: „Бих ги посъветвал първо те да я прочетат“.

Книгата на Криско вече официално е в продажба в книжарниците, а още преди официалното й пускане на пазара над 3000 копия бяха поръчани онлайн от читатели в България, Македония и Съединените щати. „Пътят нагоре“ ще бъде представена на мини-турне из България, което – както се пошегува Криско – „ще ми е първото, на което няма да пея“.

Инфо: Вестник 24 часа и агенция Стандарт нюз

Коментари (0)

Публикувано в на 9 ноември 2017 г.