Класически смях с най-добрия: уикенд на Белмондо по bTV Comedy

Уикенд с Белмондо по bTV COMEDY
(16, 17 и 18 октомври 2009г.)

В края на седмицата 12 октомври-18 октомври bTV COMEDY подарява на своите зрители мигове на удоволствие със знаменития Жан-Пол Белмондо. Три са заглавията, които предлагаме – „Асът на Асовете”, „Грабеж” и „Великолепният”. Те ще ви върнат към пиковите години в кариерата на френския актьор. Преди седем години той получи тежък инсулт, от който се възстановява трудно. Но въпреки затрудненията в говора и движенията, 76-годишният „ас” отново блесна на големия екран през януари тази година с филма на Франсис Юстер "Един мъж и неговото куче".

АСЪТ НА АСОВЕТЕ
Оригинално заглавие: L’ As Des As
Дата на излъчване: 16-ти октомври, петък, 21:00 часа
Повторение: 17-ти октомври, събота, 10:00 часа
Комедия, Франция, Германия, 1982 г.
Режисьор: Жерар Ури
Участват: Жан-Пол Белмондо,Мари-Франс Пизие и др.

Действието се развива през 1936 г. Френският боксьор Кавалие (Белмондо) пътува със самолет за олимпиадата в Берлин. По време на полета той се запознава с малко момче, което се оказва негов голям фен. Освен това детето е еврейско сираче и попада под ударите на нацисткият режим.

Кавалие е твърдо решен да помогне на своя нов приятел. Независимо от факта, че всяко действие в защита на малкото еврейче поставя на карта както кариерата, така и живота на боксьора.

ГРАБЕЖ
Оригинално заглавие: HoldUp
Дата на излъчване:17-ти октомври, събота, 21:00 часа
Повторение: 18-ти октомври, неделя, 10:00 часа
Екшън комедия, Канада/Франция, 1985 г.
Режисьор: Александър Аркади
Участват: Жан-Пол Белмондо, Ким Катрал, Ги Маршан, Жан-Пиер Мариел, Ив Жак и др.

Маскиран като клоун, находчивият мошеник Грим (Белмондо) успява да ограби най-добре охраняваната банка на Монреал. И това не е всичко! Той успява да плени 30 заложника. „Клоунът” успява да обърка окончателно полицията като използва алогично поведение и циркаджийски приьоми. Виртуозен в това, което прави, той успява необезпокояван да отмъкне от банката цяло състояние.

И както винаги много хубаво не е на хубаво… Когато всичко изглежда приключило и в бъдещето се мержелеят безбрежни години, недоволен съучастник на Грим започва да създава сериозни, ама много сериозни проблеми…

ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ
Оригинално заглавие: Le Magnifique
Дата на излъчване: 18-ти октомври, неделя, 21:00 часа
Повторение: 19-ти октомври, понеделник, 10:00 часа
Криминална комедия, САЩ, 1974 г.
Режисьор: Филип де Брока
Участват: Жан-Пол Белмондо, Жаклин Бисе, Виторио Каприоли и др.

Седнал пред пишещата машина, Франсоа Мерлин дава свобода на въображението си… Докато един таен агент се обажда от телефонна будка в Мексико, тя е вдигната с кран и хвърлена в океана, където той ще стане храна на акулите. Това е началото на новото приключение на Боб Сен-Клер, герой от романите на Франсоа Мерлин.

Мисията на Боб в Мексико е препълнена с преследвания, стрелби, романтични преживявания и много смях. На Белмондо партнира прекрасната Жаклин Бисе в ролята на Татяна.

Всъщност извън екшъна филмът е портрет на един самотен и леко смахнат писател, който изразява психическото си разстройство като потъва в един измислен свят, в който той е най-търсеният таен агент в света…

Коментари (0)

Публикувано в на 5 октомври 2009 г.