Китаеца длъжник на мутри и пере пари – който го е писал, отива на съд!

Китаеца ще съди сайт за неверни публикации

Николай Първанов, по-известен като Ники Китаеца, ще потърси правата си по съдебен ред, ако известен в публичното пространство сайт за светски новини не му се извини официално, чрез страницата си.

Поводът – разпространена за него недостоверна информация, касаеща личния му живот и бизнеса, с който в момента се занимава. Собственикът на музикално-продуцентска компания „Real Enterprises” е готов да заведе дело срещу сайта заради разпространени статии със заглавия – „Ники Китаеца си хвана любовница”/10.03.2010г.  – kliuki.bg/ники-китаеца-си-хвана-любовница//, „Ники Китаеца задлъжнял на мутри” /17.02.2010г. – kliuki.bg/ники-китаеца-задлъжнял-на-мутри//, „Китаеца пере пари чрез музикалната си фирма”/18.02.2010г. – hotnews.bg/n/Kitaetsa-pere-pari-chrez-muzikalnata-si-firma.18377.html (публикацията е изтрита от Kluki.bg, но се посочва като източник)/.

Николай твърди, че тези истории не само не почиват на истината, но целят да го злепоставят в публичното пространство, да подронят авторитета и личното му достойство.

„Навсякъде по света има жълта преса, има сайтове за клюки и т.н., но тук пак е по-различно, някак си е побългарено. В България ти днес можеш да напишеш една статия и утре 10 вестника и 20 интернет сайта да са я преписали, без никой да е звъннал и да провери въпросната новина. Никой не се замисля, че борави с човешки съдби, че манипулира хората с лъжи. И най-абсурдното е, че може да си пишеш каквото си искаш, и след това своеволие да няма никакви последствия.” – коментира Китаеца.

Поради тази и още много други причини, Николай Първанов е твърдо решен да не остави нещата висящи и да предприеме необходимите мерки срещу разпространителите на вредните и уронващите престижа му клюки.

Той ще даде срок от една седмица на сайта публично да му се извини, като е поставил и условие незабавно да бъдат свалени от интернет страницата цитираните публикации. Ако това не стане, Китаеца ще потърси правата си в съда.

Коментари (0)

Публикувано в на 12 април 2010 г.