Киану Рийвс извънземен в „Денят, в който Земята спря да се върти“

Акценти от филмовата програма на bTV за периода 27 януари – 2 февруари 2014 г.

СЪБОТА, 1 февруари

13:00 ЧАСА

Дъщерята на пазителя на тайни

Оригинално заглавие: Мemory keeper’s daughter, Тhe (САЩ, 2008 г.)

Жанр: Драма

Режисьор: Мик Джексън

Актьори:  Дермът Маулръни, Емили Уотсан, Гричън Мол и др.

Гледай видео анонс онлайн

Баща избира да раздели близнаците си при тяхното раждане – едно здраво момче, и момиче, което се ражда със синдром на Даун. Историята несъмнено се отразява на живота на двете семейства, отгледали поотделно близнаците по два много различни начина. Сърцераздирателната драма, е базирана на най-продавания роман на Ким Едуардс .

Жена, която е принудена да роди в голям студ, по време на снежна буря, като нейният съпруг трябва да й помогне да изроди близнаците им  с помощта на медицинска сестра. Когато едното от децата – момичето, се ражда със синдром на Даун, мъжът решава да изпрати бебето си в институция за психично болни при медицинската сестра, като казват и на майката, че детето е починало. През следващите 25 години, тайната ще разруши брака и семейството се разпада с много драма и сълзи. Синът, останал след раждането ще трябва да се справи с проблемните отношения на родителите си, като същевременно самият той също копнее за сестрата си, която никога не е познавал. Междувременно медицинската сестра, решила да спаси и да отгледа болното бебе при себе си, се бори, за да свърже двата края като самотна майка на дете с увреждания.

НЕДЕЛЯ, 2 февруари

20:00 ЧАСА

Денят, в който Земята спря да се върти

Оригинално заглавие:  The Day the Earth Stood Still (САЩ, 2008 г.)

Жанр: Драма, Фантастичен

Режисьор: Скот Дериксан

Актьори: Киану Рийвс, Дженифър Конъли, Джейдън Смит, Кети Бейтс и др.

Гледай видео анонс онлайн

Изтупан в строг костюм хуманоид идва от космоса, за да посъветва земляните, че е най-добре да престанат със самоунищожителните пориви, защото в противен случай ще бъдат избити до крак. Римейк на едноименната научна фантастика от 1951.

Кадърът с летяща чиния, кръжаща над Вашингтон, е толкова експлоатиран в Холивуд, че ни се доспива, но със сигурност е стоял ефектно на премиерата на научната фантастика Денят, в който Земята спря да се върти от 1951. Предстои да го видим и в осъвременената версия от 2008, която, като изключим специалните ефекти, цитира оригинала почти дословно. По-досетливите вече са разбрали, че извънземните имат определящо участие в цялата история, но тук нещата не се развиват по онзи брутално агресивен начин като в Денят на независимостта, да речем. Сега зелените човечета си имат оторизиран представител на име Клаату, който слиза на Земята в облика на Киану Рийвс, с мисията да предупреди човечеството, че ако не вземе мерки, последиците от глобалното затопляне ще се отразят пагубно не само на синята планета, но и на заобикалящата я Вселена.

Коментари (0)

Публикувано в на 20 януари 2014 г.