Кеворкян опита да осъди Бареков, засега – неуспешно!

Шефът на новините и публицистиката в ТВ7 Николай Бареков спечели делото, което бившият телевизионер Кеворк Кеворкян води срещу него за клевета. Кеворк се засегнал, защото гост на Бареков го набедил за агент на ДАНС от тв ефира. Комисията по досиетата обаче потвърди агентурното минало на Кеворкян като агент Димитър.

Николай Бареков спечели делото за клевета, което бившият телевизионен водещ Кеворк Кеворкян заведе срещу него.

Делото срещу шефа на новините и публицистиката в ТВ7 е за казано в ефир по адрес на Кеворкян от 11 декември 2008 г.

След това Кеворкян заведе частна тъжба срещу Бареков и бившият изпълнителен директор на bTV Албърт Парсънс, че водещият го е наклеветил, защото в ефира на воденото от него предаване е казано, че Кеворк е агент на Държавна сигурност. Впоследствие Кеворкян оттегли тъжбата си срещу Парсънс, след като той вече не представляваше телевизията.

Софийският районен съд обаче обяви Бареков за невинен.

Експертизи по делото показаха, че Николай Бареков не е наклеветил Кеворкян. Освен това, има и документи, според които Кеворкян наистина е съпричастен към бившата Държавна сигурност, обясни за BNews адвокат Менко Менков, който защитава Бареков.

„Колкото и банално да звучи, вярвам в справедливостта на съда. Надявам се, че г-н Кеворкян е разбрал, че е нелепо да ме обвинява, че не съм отнел думата на събеседеника си в студиото.

Ние журналистите трябва да задаваме въпроси, а не да спираме техните отговори“, коментира пред BNews Николай Бареков след обявяването на решението на съда.

Адвокатът му е убеден, че ще спечели делото и на следваща инстанция, ако Кеворкян обжалва. Той обясни, че Бареков, първо, не е казвал в ефир, че Кеворкян е свързан с ДС, а дори и да го беше казал, това не би било клевета, щом има документи, свързващи бившия водещ със службите. Той няма как да е автор на престъплението, щом не е автор на такива думи, заяви адвокат Менков след съдебното заседание в четвъртък.

Инфо: BLife

Коментари (0)

Публикувано в на 31 октомври 2010 г.