Кения: Кулинарно приключение от 24 Kitchen!

ПРЕМИЕРИ през МАЙ по 24 KITCHEN

Моето меню за 15 минути
от 27 май, всеки понеделник, от 13:25 часа
премиера

В „Моето меню за 15 минути“ Джейми Оливър показва как максимално може да се съкрати процеса на готвене и във всеки епизод приготвя по две ястия, за 15 минути всяко.

С типичния си земен, приятелски и чаровен стил на общуване, Джейми подканя зрителите да разнообразят ежедневното, домашно готвене с помощта на неговите трикове и съвети. Вдъхновението идва с типично английски и средиземноморски семейни ястия, комбинирани с тайландски, индийски и китайски привкус, за да създадат феерия от цветове и вкусове в иначе така рутинното готвене всеки ден.

Предаването на Джейми Оливър вдъхновява зрителите, като им показва какво могат да постигнат за много кратко време във всеки ден от седмицата.

Двама лакоми италианци – сезон 2
от 18 май, всяка събота и неделя, от 16:30 часа
премиера

Кралете на италианската кухня Антонио Карлучо и Дженаро Конталдо се завръщат в Италия. Двамата чаровници повеждат зрителите на едно пътешествие, в което ще разберат как са се променили начините на готвене и хранене в Италия през последните години.

Всеки епизод ни разхожда в различен район на Ботуша, където Антонио и Дженаро ще бъдат удивени от промените в кулинарните предпочитания на някои места и същевременно колко свирепо традиционни са останали на други.

Във всеки епизод двамата водещи приготвят ястия, за които рецепти използват продукти и влияния, които откриват по време на гастрономичното си пътешествие, както и някои от най-любимите си традиционни ястия. Поредицата е едно пътуване към миналото и спомените от детството на Антонио и Дженаро. Зрителите ще могат да се насладят на забавните им анекдоти и вълнуващите им приятелски отношения.

Кения: Кулинарно приключение
от 24 май, всеки петък, от 14:25 часа
премиера

Какво знаете за африканската кухня и колко е известна тя в Европа?

Предлагаме ви да станете част от едно екзотично пътуване в Кения с водещия Киран Джетуа.

Кения ни разкрива едни по-нетрадиционни и малко известни гастрономични удоволствия.

Водещият на поредицата е майстор готвач, родом от Кения, но учил кулинарното изкуство в множество страни по света. След натрупания опит в международни води, Киран се завръща в родината си Кения.

Кения никога не се е славела със своята кухня, но въпреки това има множество невероятно свежи, екологично чисти продукти, които все още се отглеждат и берат по традиционен начин от колоритни и интересни хора. В предаването Киран кръстосва Кения надлъж и на шир, за да открие редки и високо ценени продукти и така среща хора от различни племена и разкрива пейзажи от върховете на планина Кения до архипелага Ламу.

„Кения: Кулинарно приключение“ се съсредоточава върху невероятните продукти, които Киран открива в „килера на Кения“ – къде точно могат да бъдат открити и как реколтите се прибират по традиционен начин. Накрая на всеки епизода водещият представя на място как тези продукти могат да бъдат съчетани, за да се получи прекрасно и оригинално ястие.

Коментари (0)

Публикувано в на 4 май 2013 г.