Казвам се Седефчо – вземи ме вкъщи с Magic FM!

Седеф е новата медийна звезда на кампанията „Вземи ме вкъщи” на Радио Magic FM и приятели

След като в началото на октомври Цветина Димитрова от София взе в дома си 5-месечната Беатрис, Седеф очаква с растящо нетърпение своя нов стопанин

Едно от 8-те кученца, подхвърлени в кашон пред столичния Зоопарк  намери дом благодарение на сайта на кампанията Dom.MagicFM.bg

Започналата в края на септември кампания за осиновяване на домашни любимци на Радио Magic FM и приятели „Вземи ме вкъщи“ има своята нова медийна звезда в лицето на 5-месечния Седеф, който вече гледа от билборди, печатни издания и уеб сайта на инициативата.

Черният Седеф е схватлив и жизнерадостен юноша, който отчаяно се нуждае от внимание. Седеф е намерен още като бебе в оживения район на Петте кюшета. Оттогава, вече 3 месеца Седеф разполага с малка клетка в помещението на софийска ветеринарна клиника. Там го посещават няколкото му приятели, там той чака да го потърси и новия му стопанин.

Междувременно този уикенд беше щастлив за едно от осемте кутрета, наричани до момента „Кашонените“. Кученцата  бяха намерени в кашон преди две седмици пред софийския Зоопарк. В момента те са на невръстната възраст от около 2 месеца и живеят в къщичка в двора на временен дом. Тази седмица всички бяха обезпаразитени за втори път във ветеринарна клиника, предстоят им ваксини, а след няколко месеца – кастрация.

Един от сладурите, обаче, не се прибра с братятата и сестрите си, а пое към нов дом. 20-годишната студентка по „Социална педагогика“ Гергана Георгиева реши да даде име и топъл дом на едно от изоставените животни. Тя и нейната майка вече се радват на малкия Рекс и с нетърпение чакат подходящия момент да го изведат на първата му разходка в близкия Северен парк:

Сега е ред на Седеф, на котките Томи и Принцеса, на трикраките Чико и Бети, на малките Дидка, Мати, Мими и Ричко, на достолепния Ричард. Да не забравяме и останалите Кашонени, които очакват своите нови стопани.

Повече за тях – на сайта на кампанията „Вземи ме вкъщи” на адрес Dom.MagicFM.bg и в ефира на Радио Magic FM.

За кампанията „Вземи ме вкъщи“:

Инициативата „Вземи ме вкъщи“ на Magic FM има за цел да промени нагласите към бездомните животни, да ги извади от анонимност и да им даде шанс да намерят добър и сигурен дом. Затова организаторите показват животни за осиновяване с техни снимки и подробна информация за характера, навиците и актуалното им здравословно състояние.

Виж секцията на Magic FM в Slusham.com – слушай на живо и гласувай за радиото!

Коментари (0)

Публикувано в на 27 октомври 2010 г.