Казусът „К2“ се повтаря в Ямбол – има две радиа „999“

Честотата вече се управлява от „Диана кабел“, а интернет излъчването е най-доброто в българския интернет

Собствениците на лиценз за честота 95,4 FM в Ямбол – Сд „Балабанов и сие – РАМБА“ не искат да се занимават с радио, пише из интернет. И затова отдавали честота под наем на различни мераклии.

До скоро радиото бе с публицистичен характер и имаше сайт http://www.radio999.com/.

Какво пише в момента на този сайт? „ВРЕМЕННО РАДИО 999 – ЯМБОЛ ЩЕ ИЗЛЪЧВА САМО В ИНТЕРНЕТ„. Е, ако искате, слушайте – въпреки че няма водещи, а само музика: http://vox.radio999.com:8000/radio999.ogg.m3u

И изведнъж се пръква нов сайт, с адрес: http://www.radio999bg.com/ . Това, което се чува на новия сайт, звучи и в ефира.

Радиото вече е с хитово звучене, и между другото, излъчва с нечувано качество в интернет! Още в първата секунда звукът ще ви грабне с „нещо повече“ – а простата причина за това е, че стриймът е с честота 48 000 Hz, вместо обичайните 44 000 Hz – 100% от радиата излъчват на втората стойност. Освен това, битрейтът е 192 kb/s. Само „Катра ФМ“ от ефирните излъчва с подобно качество.

Интересното е обаче, че само по време на джинглите можете да погалите слуха си с по-високата честота – очевидно излъчваните MP3-ки са със стандартна честота – 44 000 Hz, съответно ефектът се губи. Слушайте: http://62.204.158.5:8081/live.m3u

Радиото в момента е поверено на „Диана кабел„, както може да се провери и на адрес http://who.is/whois/radio999bg.com/. IP адресът на онлайн излъчването също води към ns.dianacable.net.

От горния сайт човек би помислил, че има амбиции за ново име на медията – „Mega FM„. Ямболци обаче са сърдити на промяната, защото предпочитат радио с регионални новини, програма, местни водещи, а не поредното музикално хит радио (най-лесното, което може да направи човек).

За съжаление, радиото звучи тривиално и изтъркано и имаме съмнение, че се прави от хора, неуспешно пробвали се и в софийския ефир.

Коментари (15)

Публикувано в на 15 май 2010 г.