Катрин Хепбърн в класиката „Холидей“ по bTV Cinema с онлайн видео и снимки

Катрин Хепбърн в класиката „Холидей“ по bTV Cinema

Класическото кино по bTV Cinema през юли

През юли в рубриката „Класическо кино по bTV Cinemaзрителите отново ще се срещнат с едни от най-добрите образци на  екранното изкуство. Сред заглавията, които феновете на черно-белите филми ще видят са „Пътят към Бали”, „Господин Смит отива във Вашингтон” и „Холидей”.

Класическият маратон започва на 4 юли в полунощ с музикалната комедия „Пътят към Бали” с участието на Бинг Кросби, Боб Хоуп, Дороти Леймър и др. Напуснали набързо Мелбърн, за да избегнат различни предложения за брак, двама музиканти се записват за работа като водолази. Това ги отвежда до един идиличен остров по пътя към Бали, където те се съревновават за ласките на принцеса Лала. Опасните гмуркания ги отвеждат до  сандък с безценни бижута, което поражда по-малко романтичния интерес на местните.

На 11 юли от 23:30 часа зрителите на bTV Cinema ще гледат комедийната драма „Господин Смит отива във Вашингтон” с участието на Джеймс Стюард, Джин Артур, Клод Рейнс и др. Наивният и идеалистичен Джеферсън Смит е  назначен в администрацията от безгръбначния губернатор на щата.  Той се събира отново с старши сенатор на щата – следващата надежда за президент и герой от детството, сенатор Джоузеф Пейн. Във Вашингтон, обаче, Смит открива, много от недостатъците на политическия процес, като искрената му цел за създаване на  национален младежки лагер води до конфликт с шефа му, Джим Тейлър. Тейлър първо се опитва да корумпира Смит, а след това и да го унищожи чрез скандал.

На 18 юли от 23:30 часа Катрин Хепбърн, Кари Грант и Дорис Нолан ще потопят зрителите на bTV Cinema в романтичката на 40-те години на миналия век с  комедията „Холидей”. Млад мъж се влюбва в момиче от богато семейство. Когато роднините й, с изключение на черната овца Линда и пияницата Нед, искат свободомислещият Джони Кейс да стане част от големия им бизнес, той се възпротивява. Нетрадиционният му план да се отдаде на почивка в младите си години е посрещнат със скептицизъм  от всички, освен от ексцентричната сестра  и болния брат на годеницата му.  С помощта на приятелите си Ник и Сюзън Портър той решава коя е по-добрата посока за живота му и коя е правилната съпруга.

Коментари (0)

Публикувано в на 2 юли 2012 г.