Кастинг: как се избира „агресивен“ мъжки модел в Пловдив (ВИДЕО)

За първи път, журито беше изключително затруднено

В Пловдив е състоя финалният кастинг за Лица на Модна къща „Агресия”. На него се явиха само 14 младежи, което е много малко за мащабите на такъв град. Може би ако кастингът бе за Мис, кандидатките щяха да са с пъти повече. От четирите проведени кастинги в цяла България може да се направи извод, че повечето младежи не приемат насериозно професията модел, за разлика от девойките, въпреки че в модата при мъжете има сериозен вакуум.

Модна къща Агресия е една от водещите марки за официално и официално-спортно облекло за мъже над 35 години. Целта на този кастинг е да бъде намерено лицето, което ще лансира новата идея на фирмата за създаването на култура на обличане и сред по-младите мъже с официални костюми в делови, официален и спортно-елегантен стил.

Голяма част от жените биха предпочели да се появят в обществото в компанията на един стилно облечен млад мъж, слизайки от лъскав автомобил като Maserati, Mazda или др. отколкото с мъж облечен в небрежно ежедневно облелко – дънки, маратонки и тениска.

Затова в журито на кастингите участваха предимно жени – мениджърката на модна къща Агресия Мая Асенова, водещата от телевизия Панета – Симона Първанова, Десислава Еленкова – Star Motors – Mazda България, Мария Томова – списание Блясък, Боряна Димитрова – в.Труд за Пловдив, Ивелина Кунчева – предаването „Жълтини“ на Канал 3, Инес Павлова – журналист от Дарик Радио, дизайерката Таня Мил, Цветан Цветанов – фотограф на Модна къща Агресия, Илиян Цветанов – мениджър на Luxe Garde Botique Model Agency и разбира се Евгени Минчев.

Преди окончателното решение на журито избраните младежи бяха облечени в костюми на Модна къща Агресия, за да може то да направи заключителния си избор. Това бе прецедент за цялата кампания на модната къща, тъй като журито бе изключително затруднено при излъчването на победителя.

Симона Първанова засне цяло предаване като обзор на всички кастинги, преди големия финал на 28-ми април в София, за шоуто си по Планета ТВ – „Лабиринт“.

За победител в кастинга за Лице на Модна къща Агресия за Пловдив бе определен Борислав Дочев, следван по петите с разлика от една точка от футболиста на Локомотив Пловдив Ерол Садъков.

Видео от „напечения“ конкурс:

Инфо, видео, снимка: BiNet.TV

Коментари (2)

Публикувано в на 18 април 2010 г.