Карлос Чакала – премиера от Диема + видео

Избрани филми по Диема, 11 – 17 май 2015 г.

Диема, 14 май, Четвъртък, – 22.00 часа
Легион
Legion
САЩ, 2010
Режисьор: Скот Стюърт
В ролите: Пол Бетани, Денис Куейд, Дъг Джоунс, Лукас Блек, Кевин Дъранд, Кейт Уолш, Ейдриан Палики, Тайриз Гибсън
Жанр: Трилър, Фентъзи, Ужаси

Гледай онлайн

В свръхестествения трилър на Скот Стюърт, Господ губи вярата си в хората и решава да унищожи цялото човечество. Той изпраща легион от ангели, които да стоварят апокалипсиса на Земята. Там се озовава и Архангел Михаил (Пол Бетани). Неговата цел обаче не е да затрие, а да се опита да предпази човешкия род от гнева на бога, като спаси самия „СПАСИТЕЛ”! А той все още не е роден! Бременната му майка е сервитьорка в крайпътна закусвалня сред пустинята. Когато легионът от ангели открива закусвалнята и майката на бъдещия Месия, започва безмилостна битка между тях и Архангел Михаил.

Диема, 16 май, Събота, – 22.00 часа
Карлос Чакала
Carlos
Режисьор : Оливие Асаяс
В ролите : Едгар Рамирес, Александър Шийр, Ахмад Каабур, Талал Ел-Джорди, Хуана Акоста и др.
IMDB : 7.7 от 9,111 гласували
Държава : Франция, Германия
Година : 2010
Времетраене : 300 минути

Гледай видео анонс онлайн

Трисериен мини-сериал, описващ живота на най-знаменития терорист в света – венецуелецът Илич Рамирез Санчес или както е по-известен – Карлос Чакала!

В продължение на повече от две десетилетия Карлос Чакала пътува по целия свят и създава огромни главоболия на всички западни служби за сигурност, с безбройните терористични атентати, които углавява. Осъден задочно от френски съд за убийството на един агент-информатор и двама френски служители на ДСТ (френското контраразузнаване) в Париж, при опит да го заловят, по време на едно парти, в квартира във френската столица. Винаги се измъква невредим, а ЦРУ, МОСАД, Френската ДСТ и СИС нямат и представа къде се крие. Многократно е обявяван за издирване с много солидни суми за награда, но и това не е помогнало да бъде заловен.

Най-големия му удар, който разтърсва света, е когато през 1975г. във Виена взема за заложници всички министри на петрола на страните-членки на ОПЕК, с настояването да направят изявление в подкрепа на Палестинката кауза, а австрийските радио и телевизия на всеки два часа да излъчват комюникета и емисии свързани с Палестинската кауза! Заловен е чак през 1994г. в Хартум столицата на Судан, по време на възстановяването му след операция в болница. След тайно споразумение, чрез натиск и подкуп от френските върху суданските власти, той е упоен и откаран във Франция с военен самолет, където в последствие е осъден.

Коментари (0)

Публикувано в на 11 май 2015 г.