Карл Кокс – диджеят на всички времена се е запътил към София

Най-любимият диджей на планетата Карл Кокс се завръща в България специално за рождения ден на Метрополис

Истинската Страстна седмица настъпи и за почитателите на електронната музика в България. Виновници за масовата истерия, която ги обхвана по-бързо и от свински грип са две имена, които и в национален, и в световен мащаб са символ на мега успешни партита – Метрополис и Карл Кокс.

На 17 април родното електронно движение, прокарало и осъществило първо идеята за масово парти с международен гост диджей преди цели 14 години, ще посрещне рождения си ден в Зимния Дворец на Спорта в София с подобаващо празненство.

Думите са  меко казано недостатъчни или напълно излишни, за да опишат личността на скъпия гост на първото за 2010 година парти на Метрополис. Може би е достатъчно да кажем само, че при споменаването му отпадат всички спорове между почитателите на хаус и техно музиката, а всички стилови условности биват пометени като от цунами, когато вълшебната му усмивка изгрее зад пулта и омагьоса хилядите клабъри в залата.
В официaлната си група във facebook  Стивън и компания тези дни буквално предизвикаха фурор сред почитателите си, приканвайки ги да опишат в 3 думи Карл Кокс – крал на техното, легендарен, иноватор, незабравим, груви, култов, баща на електронната музика, утопичен, музикален Буда, непогрешимият творец на чувства…и преди да стигнем до канонизирането му ще кажем, че той е просто Карл Кокс – диджеят на всички времена.

Не пестят любовта си към него и големите имена от световната денс сцена: Свен Ват, от когото тръгна името му «Шоколадовият Буда»  е категоричен: «Всеки обича Карл. Той не го знае, но докосва всеки с голямото си сърце».

Джон Дигуийд: «Kарл носи толкова много енергия със себе си. В момента, в който публиката го види зад пулта – начина по които се движи и ритъма който носи в себе си – тълпата веднага започва да се движи в неговия ритъм и ръцете на всички са горе.»

В последното се убедихме сами на предишните му три гостувания в София – Зимният Дворец на Спорта буквално бе взривен през 2008 от емоциите и усмивките на над 7 000 танцуващи с вдигнати ръце фенове на Карл Кокс.

Гостът на Метрополис е живото въплъщение на перфектния джентълмен, диджей дипломат и музикален пионер на нашето време. Той е първият, официално наречен Най-добър диджей за всички времена в класацията на  Muzik Magazine и нееднократно е бил първи в класацията Топ 100 на  DJ MAG  и многократен носител на титлите Най-добър диджей на годината не само в родната си Англия но и в Шотландия, Ирландия, Франция и Германия.

Постигнал категорични успехи не само като диджей, но и като продуцент, собственик на лейбъл, бизнесмен и  мултинационален посланик на денс музиката, Kокс е водещ на едно от най-слушаните ежеседмични радио шоута GLOBAL с над 8 милионна публика в над 24 страни по света и вечe десета година е домакин на eдна от емблематичните  вечери в култовия клуб Space на остров Ибиса.

За да остане и материален спомен от паметната вечер на 17 април, организаторите от Метрополис са решили да изненадат феновете си с лимитирана серия тениски  с официалната визия на партито, които ще могат да бъдат закупени в събота от специален щанд в Зимния Дворец. След като всички промоционални билети бяха разграбени още през месец март, в момента в мрежата на официaлния разпространител Eventim има билети на цена 30 лв. В самата вечер, до запълване на капацитета на залата те ще струват 35 лв., а ограничените ВИП пропуски – 50 лв.

Карл Кокс плейлиста:

Коментари (0)

Публикувано в на 9 април 2010 г.