Карина се мята на магаренце и ни повежда из Сирия – „Глобусът“!


„Глобусът” тръгва по пътя на керваните, разкрива тайните на град Халеб и се забавлява на фестивала на коприната в Сирия на 23 октомври по bTV

На 23 октомври, събота, точно в 12:00 часа на обяд, предаването „Глобусът” ще отведе зрителите на bTV до една невероятна дестинация – Сирия.

„Пътешествениците” на медиата ще тръгнат по стъпките на историята, ще спрат в красиви цитадели, храмове, ще минат по пътя  на древните кервани, пренасяли ценни стоки и информация и разбира се, ще се насладят на много екзотика.

Пътуването ще започне от един от най-старите постоянно обитавани градове в света – Халеб. Още от създаването си той е бил важна спирка по дългия път на керваните и до ден днешен е известен с текстила и сапуните си. Тук се намира и един от най-големите покрити пазари в света, където ще видите как водещата Карина няма да се задоволи с традиционно купуване на сувенири, а ще се метне на едно мило магаренце и ще го подкара в лек тръст между сергиите. След  това ще имате удоволствието да влезете  заедно с екипа в истински керван сарай  и да научите лично от собственика му тайните на добрата търговия.

Зрителите на bTV и любителите на „Глобусът” ще видят още една от най-трудно превземаемите крепости в света – цитаделата в Халеб, и ще научат повече за древните мъртви градове, разположени в околностите на града. А за да бъде удоволствието пълно, пътешествието ще завърши на сирийските седем езера, наречени Мушкита, които наистина удивяват със своята неземна красота.

Емоциите, които развълнуваха Карина, местата, които я омаяха и историята, която я завладя, ще бъдат представени в три поредни издания на предаването. А за любители и познавачи ще има специално отделено внимание на Фестивала на коприната, който всъщност е причината за посещението на екипа в Сирия.

Коментари (0)

Публикувано в на 16 октомври 2010 г.