Карбовски Втори план 03.03.2018 – Проект Демография

Най-страшният проект на Карбовски тази събота по bTV

„Карбовски: Втори план” представя първа част на специалния проект „Демография“ по повод 3 март

Мартин Карбовски представя на зрителите на bTV първа част от най-страшния си проект, озаглавена „Демография 1: Колапс“ тази събота във „Втори план“ по bTV. Авторът на предаването покзва една демографска статистика, която самият той смята за ужасяващо плашеща.

Поредицата „Демография” има две издания, в които Мартин Карбовски поставя фокус върху бързото стопяване на българската нация, изчезващите училища и отказа на българите да създават поколение.

Една от цифрите в първи епизод посочва, че за последните 25 години в България са затворили врати 1620 школа. Сградите на много от тях запустяват или стават винарски изби, кметства, шивашки цехове, старчески домове и хотели. Мартин Карбовски среща зрителите на bTV с историята на село Недан, където през 2016 година затваря врати и последното училище – умиращо училище номер 1621 в статистиката на България.

„Аз вече не съм журналист, аз съм археолог. И това няма да е филм, а ексхумация. Пред камерата си погребах лично една епоха, после почнах да погребвам цели семейства, родове, училища, села и градове погребвам,” споделя хладнокръвно Карбовски.

Следващото издание от поредицата „Демография: Отказ“ е посветено на неродените българчета, с разкаи от онези, които не желаят да създават поколения след себе си. И в двете последователни издания „Карбовски: Втори план“ води зрителите на bTV към вечните въпроси – кое е правилно и кой прави промените в динамиката на морала, културата и обществото. За целта водещият разказва и сравнява истории, митове или различни житейски борби и противоречия, а зрителите откриват историята под повърхността – втория план на човешкия живот, в който нищо не е такова, каквото изглежда.

Гледай видео запис от предаването онлайн

Видео анонс

Коментари (0)

Публикувано в на 1 март 2018 г.