Карбовски при бойци свободен стил – кръвта плиска като дъжд

Светът на мъжете

Тази събота, 26 ноември социалният ъндърграунд “Отечествен фронт” показва репортаж от кухнята на болката – свободните боеве.

“Ще ви покажа едни хора, които по нищо не приличат на мен и на вас. Те са извънземни. Те са бойци от федерацията.” – обяснява Мартин Карбовски. – “Бият се до кръв пет минути по три рунда – директни елиминации. Бият се в клетка. На излизане от клетката, те са размазани, а аз ги дърпах за интервю. А те бяха любезни, доколкото може човек да е любезен, докато му тече кръв от веждата. Защо го правят? Защо се пребиват като кучета? Не мога да разбера! А те мен не могат да разберат.”

Те се бият до кръв и не го правят само за пари. Освен мъжете, на същото място, в същата зала в Пловдив се бият и жени – Глория и Ваня. На всичките въпроси дали го правят за пари, и мъжете и жените отговарят, че го правят заради тръпката…

“Това е страст!.. Човек трябва да е корав – даже и да не се бие, даже да е учител по математика – трябва да се справя с трудностите… Трябва да минаваш през различни предизвикателства – аз съм избрал това!… Харесва ми какво е усещането – адреналин и малко болки след това! Всеки човек изпитва от различни неща удоволствие… Сега най-много ме боли сърцето! Раните минават, но гордостта ми е наранена…”

“Ако някой трябва да брани България, със сигурност може да се разчита повече на тях, отколкото на политиците. Те не просто се бият без страх – те го правят всеки ден, вчера бяха в Пловдив, днес са Габрово. Кръвта плиска като дъжд…” – коментира Карбовски. – “Ще се изненадате, но победителят в този турнир от осем мега яки мъже нямаше дори една аркада. Страхотно момче – спечели 10 000 лева и колан. След час в Габрово още едни осем мъже влизат в клетката. Кръвта по пода се бърше с парцал, за да не се подхлъзне някой и да си счупи нещо.

Извън клетката обаче тези мъже не са животни, това разбрах с изненада. Просто са порода мъже, които никога няма да носят очила – но това не ги прави по-лоши. Никога няма да разбера тях и никога те няма да разберат мен – пацифиста, еколога и хипаря. Но едно ви казвам – явно жените харесват това. И дано боят остане само в клетката!”

”Отечествен фронт”, събота, 26 ноември 2011 г., 18:00 по Нова телевизия

Гледай видео анонс онлайн

Гледай видео запис от предаването онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 25 ноември 2011 г.