„Канибал суперзвезда“ – шокиращ филм по Viasat Explorer

Ниският грозноват японец си пада по високи жени с ориенталски черти. Като доказателство, той убил, разчленил и сготвил една от тях. А днес е медийна звезда и с кариера на порноактьор.

Смразяваща история за японския убиец – канибал, успял да се измъкне от ръцете на правосъдието и впоследствие станал знаменитост със зловеща слава, наслаждавайки се на живот на вълната на известността и на пълна свобода, въпреки че нагло признава, че дори и днес видът на красиви момичешки крака събужда глада му.

Авторите на този откровен документален филм получават директен достъп до Канибала суперзвезда и анализират извратената психология и необикновената житейска история на „японския Ханибал Лектър” – Исеи Сагава, койтопонастоящем живее в Япония под фалшиво име.

Сагава се съгласява на поредица пространни интервюта, в резултат от които пред нас се очертава уникалният портрет на човек, обсебен от канибализма още от десетгодишна възраст.

Преди 26 години в Париж той не само убива и изяжда момичето, към което изпитва силно физическо привличане, но и гордо се хвали, че е извършил убийство и акт на некрофилия и канибализъм.

Колкото и невероятно да звучи, срещу Сагава няма съдебен процес и макар че е официално обявен за умопобъркан и изключително опасен, никога не е подлаган на лечение.

Документалната лента е заснета в Париж и Япония и изследва този изумителен случай, като с помощта на френски полицаи, детективи, журналисти, психиатри и адвоката на Сагава свързва отделните факти по извършеното от него шокиращо престъпление и разкрива разтърсващата истина за това как този признал вината си канибал – убиец успява да се измъкне от правосъдието.

През 1981 година Исеи Сагава, 32-годишен японски студент на обменни начала в Сорбоната, убива, разчленява и изяжда своя състудентка.

Полицията открива в апартамента му множество парчета от тялото й – както сурови, така и сготвени, заедно с други свързани с престъплението вещи, между които аудио запис от убийството и снимки на всичко, което Исеи Сагава прави с трупа на жертвата след смъртта й.

Медиите навсякъде по света отразяват това престъпление като разтърсваща новина. Макар вината на Сагава да е безапелационно доказана, само 34 месеца след неговите признания, той е пуснат на свобода.

През последните 23 години Исеи Сагава живее в Япония като свободен гражданин и без никакво наблюдение над него от страна нито на медицински експерти, нито на полицията.

През 80-те години публикува книга, в която подробно описва извършеното от него престъпление, въпреки че на това се противопоставят както неговите роднини, така и семейството на жертвата.

Из цяла Япония се продават множество бройки от книгата, Сагава се превръща в знаменитост и впоследствие написва още 19 книги за убийства и канибализъм, явява се често във всички медии и е звезда в поредица от порнографски филми.

Днес е на 58 години, безработен,живее сам и, подобно на доктор Лектър, обича класическа музика и художествено изкуство. Единствените лекарства, които взима, са против депресия.

За този документален филм Исеи Сагава се съгласява да се подложи на психиатричен анализ за първи път от десет години. Анализът е проведен от страна на един от най-добрите и уважавани японски криминални психолози, който представя своите впечатляващи заключения в края на филма.

Канибал суперзвезда – премиера на 16 ноември по Viasat Explorer

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ:

Исеи Сагава е висок около 150 см, с изключително малки ръце и крака. По време на интервютата демонстрира притеснение от своите физически недостатъци и казва, че е грозен.

Още от детството си Сагава е обсебен от мания по високи, красиви жени с ориенталски черти.

Сагава вярва, че е бил влюбен в своята жертва Рене Хартвелт и го е доказал с това, че я е изял.

Коментари (0)

Публикувано в на 22 октомври 2008 г.