Калинка от СКАТ кацна в КАТ

Перлата в короната на партия „Атака“ на Волен Сидеров в 41-ото Народно събрание и любимка на „Господари на ефира“ в периода ѝ на водеща в телевизията на Валери Симеонов СКАТ – чаровната Калина Крумова, вече е трудоустроена на ново професионално поприще, съобщава „Медиапул“. 32-годишната бургазлийка от този месец е експерт в МВР. Тя е назначена в Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата.

За новата длъжност на Крумова се разбрало миналия четвъртък, когато тя присъствала на пресконференция в столицата на вътрешния министър Валентин Радев, регионалния министър Николай Нанков и главния прокурор Сотир Цацаров. Бургазлийката била в компанията на идеолога на промените в Закона за движението по пътищата Алекси Кесяков, който след дългогодишната си служба в КАТ в момента е секретар на споменатата по-горе комисия.

Новото предизвикателство пред хубавата Калина, която е и изпълнителен директор на новосъздадения Институт за политика в Пловдив, е изненадващо предвид факта, че нито професионалният ѝ опит, нито образованието ѝ имат нещо общо с пътната безопасност. Тя има завършена специалност „Икономика на социално-културната сфера“ в УНСС и магистратура по „Журналистика и масмедии“ в същия университет. Както е известно, генезисът на обществения образ на Крумова е в родния ѝ Бургас, където тя водеше сутрешния блок на телевизия СКАТ.

Калина стана депутат през 2009 г. от софийската листа на „Атака“. През 2011 г. напусна формацията на Волен Сидеров и се пренасочи към ГЕРБ. Там обаче също не се задържа дълго и премина в богатата тогава партия на Николай Бареков „България без цензура“, като оглавяваше женската му организация. След фалита на КТБ и залеза на Барековата формация Крумова отново се завърна в „Атака“.

По време на депутатстването си Калина е участвала в много парламентарни комисии и групи, но никоя от тях не е имала нещо общо с безопасността по пътищата. Единственият ѝ бегъл досег с МВР е именно от открития през пролетта на тази година пловдивски Институт за политика, в чийто преподавателски екип личат имената на бившите главен секретар и зам.-министър на вътрешните работи Калин Георгиев и Цвятко Георгиев, както и на настоящия началник на отдел „Трансгранична организирана престъпност“ в ГДБОП Явор Колев. Наред с тях преподавател там е и новият директор на Националната следствена служба и заместник на Цацаров – Борислав Сарафов, пише „Медиапул“.

Инфо: Агенция 7 дни Бургас

Коментари (0)

Публикувано в на 29 декември 2017 г.