Калин Вельов, Tumbaito и Франки Моралес на една сцена!

Вокалистът на Tito Puente Orchestra на живо в Бургас
15 август 2008, латино сцена, фестивал Spirit of Bugras

Frankie Morales, вокалистът на световноизвестната група на краля на латиното и петкратен носител на награда Грами – Tito Puente, ще излезе за първи път на българска сцена, заедно с най-добрия български перкусионист Калин Вельов и групата му Tumbaito, по време на фестивала Spirit of Burgas (www.spiritofburgas.com)

За Frankie Morales:

Роденият в Ню Йорк певец с пуерторикански произход от малък расте в света на латино ритмите.

Още 14 годишен Frankie Morales започва кариерата си като бек вокал на латино легендата Joe Bataan, а през следващите 6 години има изпълнения с имена като Ismael Rivera, Ismael Miranda, Celia Cruz, Pellin Rodriguez и Cheo Feliciano.

Следва първия му запис като вокал – Sabor Del Barrio, след което става вокалист на групата Bad Street Boys.

Безспорен успех в кариерата на Frankie Morales е поканата да се присъедини към известната група на петкратния носител на награда Грами Tito Puentes.

Frankie Morales е с Tito Puente Orchestra от 1990 и записват заедно албумите Dancemania (1999) и Mambo Birdland (2000), последния от които печели Грами.

Дори и днес, 8-години след смъртта на Tito Puente, той продължава да е вокалист на групата и издава два свои албума – Mambo of the Times (2002) и A Toda Velocidad (2008)

НА 17 Август , 22 часа, КАЛИН ВЕЛЬОВ И TUMBAITO ще се представят на латиносцена, фестивал Spirit of Bugras, със самостоятелен репертоар.

Коментари (0)

Публикувано в на 13 август 2008 г.