Кали не харесва Андреа, търси си продуцент! (ВИДЕО)

Интервю с една от наистина умните певици във фолка – студентката по философия Кали

Интервюто с Кали започва лично – с разговор за децата й. Певицата споделя, че нейното детство е било много по-безгрижно и сънчево от това на днешните деца. В момента всичко е бетон около нас, докато Кали с усмивка помни зелените пространства и безгрижето на онези години, когато демокрацията не бе почукала на вратата.

Следва разговор по същество. Кали обаче не смята, че поп-фолкът няма послание и вкус. Според нея във всяко изкуство се говори за  любов, изневяра, секс, еротика. Само класиката и балетът били изключение – и ако тези неща не присъстват, хората няма да бъдат привлечени.

Поп-фолкът не е виновен за положението в страната – защото всеки сам избира принципите си и какво са слуша. „Ако нямаш акъл в главата…” – поп-фолкът не е виновен.

В момента Кали записва нов албум и нови песни. Търси нови издатели, защото сам изпълнител е трудно!

Направила е 100% хитови парчета – първото е „Спри”.

Какво се случва точно в момента? Кали ходи по участия, гледа си децата и… учи за сесия в Софийския университет.

По името на „Спри” – Кали твърди, че нищо не мож да я спре. Просто ще бъде на друго място. Става въпрос за новите продуценти, с които преговаря.

Кали говори и на философски теми – дава подробен отговор за задгробния живот. Въпреки това, първо е искала да учи право или туризъм. По чрез философията Кали е успяла да влезе в СУ – това бил нейният начин да попадне в учебното заведение.

Философията е наука на науките – и добра база за всичко в този живот. Всичко след това е наслагване върху философските знания, обобщава студентката.

Въпреки това, Кали не се смята за „философка” – но се опитва да гледа философски на нещата. Не смята, че ще стане някой голям философ – вече всичко е написано и казано.

Кали е привърженик на епикурейството – човек да живее така, че да бъде щастлив и удовлетворен от това, което му се случва от ставане до лягане. Всеки един ден трябва да вървиш нагоре и нагоре – и да не си зависим от материалното на всяка цена!

Певицата не смята, че трябва да отричаш матриалното 100%, но да не си погубваш живота в името на това да имаш, да си осигурен – и така човек попада в собствената си клопка. „С пари щастие не се купува, но нещастието се преживява по-лесно”.

В интервюто има интересни кадри и с малкия син на Кали – Марк, който очевидно с любопитство взима микторофа от водещия, макар и нищо не може да каже. Кали се надява в България да има „школи за звезди” като в Америка – където са били Бритни, Джъстин Тимбърлейк, та някой ден и нейният Марк да мине по този път.

Големият син на Кали я издава – „тя иска да си слага”… силикон! Това става ясно след въпрос от водещия, дали Кали се стреми да не бъде като останалите поп-фолк звезди – руса и „тунингована”.

И наистина е вярно! Кали се замисля за силикон – „ако останат пари”. Но защо трябва да го сложи? Просто някои тоалети нямало как да станат без тази „добавка”. И все пак, не е въпрос на живот и смърт. Тя най-много имала право –  след като вече е родила две деца.

Кожа, тяло, коса, нокти да имат здрав вид – това е най-важното за Кали. За различност в поп-фолк жанра според Кали определящо е поведението. Повечето са глезли, прекалено женствени, леки момичета. И по този начин, тя се различава.

Кали се оттвращава от някои свои колежки, но това бил неин личен проблем, не техен. Кали попаднала на снимки от рождения ден на Андреа – „покъртително”, това е найният коментар.

Камелия също е доста провокативна, но го прави със стил! Начинът , по който го предлага не лъха на „джибри и простотия”.

А за Азис – последният му хит е дело на Драганински, с когото работи в момента и самата Кали. Когато е свободен, Азис предпочита да отидат с Кали на тихо местенце, без журналисти, на вечеря или обяд.

Дали Кали се чувства звезда? Не, тя се чувства успяла. „Звезда” принадлежи на Лили Иванова, Слави Трифонов, Азис. Когато си платил високата цена да се лишиш от личния си живот. Кали може свободно да отиде до кафето, до пазара, до мола.

Дали Кали би си купила дрехи от Илиянци? Да! Там дрехите не са по-различни от където и да било другаде. „Просто наемът на магазините е различен”. И Кали не робува на марки. Има си стилистка, която й избира неща, неизползвани от други изпълнители.

Кагато Кали иска да инвестира, предпочита да плати на добър автор за добра песен, а не за нещо скъпо и лъскаво, касаещо външния й вид.

Как Кали възпитава децата си? Не им забранява нищо – нека да знаят! Но да бъдат, честни, амбициозни, да имат уважение към възрастните хора. Всичко, от което човек би имал нужда в живота – без значение дали е голям баровец или работник.

Пожеланието на Кали към зрителите: осъзнала е, че клишето „да си жив и здрав” е най-важно. Но откакто учи философия: да бъдеш спокоен, да бъдеш внимателен с хората около себе си. Хората да бъдат по-лежерни, по-спокойни с нервите. Защото особено в София, заради политика, икономика, ние сме са превърнати в животни. Няма добра дума, няма комуникация…

Виж повече от атмосферата на разговора, как си играят децата на Кали, хармоничността и устремеността на натурата й във видеото към интервюто:

Коментари (0)

Публикувано в на 1 май 2010 г.