Какво провали Миро на „Евровизия“? Търсим отговорите!

Изпяхме ли БЪЛГАРСКА песен и парче с характер?!

Миро не успя да класира България за финала на „Евровизия“. Неговата песен „Ангел си ти“ остана извън избраните 10, които продължават напред в конкурса.

Част от финалистите бяха определени малко преди полунощ в Осло. Сред тях са Грузия,УкрайнаТурцияИзраелИрландия,КипърАзербайджанРумънияАрмения, Дания. Те остават в състезанието благодарение на зрителите на „Евровизия“, които гласуваха за тях чрез телефонни обаждания и изпращане на sms-и. От решаващо значение беше и мнението на международно жури от музиканти, в което има представители на всяка една страна, участваща в конкурса.

„България не се класира, но се представи достойно“ – каза Драго Драганов в пряко включване от Осло. Веднага след приключването на втората конкурсна вечер на „Евровизия“, Миро даде първото си интервю пред БНТ.

„Благодарност към всички, които се интересуваха какво се случва с нас на Евровизия“ – каза певецът.

„Боже, много ми се иска България да има позитивен образ. Никаква изненада! Единствното, на което разчитах беше Чудо“ – сподели Миро.

Разбира се той – Миро е безупречен певец, във всяко едно отношение и даде всичко от себе си. Чухме и видяхме, че се справи блестящо. Излъчваше увереност, пя идеално и публиката го аплодираше подобаващо, отбелязва Емилия Стоянова, Signal.bg.

„Това винаги е било политически вот. Не разполагахме с достаъчно пари, това трябва да си го кажем“ – обясни още Миро.

„Преди да изляза на сцената казах: „Единствено Господ може да промени човешките планове“. Искаше ми се България да бъде на финал с мен.Страната ни се нуждае от позитивен пиар, тази вечер тя го получи…

Всички в Норвегия пеят  „Ангел си ти“. Нашата песен стигна до много сърца.

Колко много ми се искаше България тази вечер да стигне на финал“, каза още Миро.

Инфо: DarikNews.bg (за полуфинала) & Signal.bg (за думите на Миро)

Мнение на Slusham.com: Може би БЪЛГАРИЯ ще отиде на финал на ЕВРОВИЗИЯ, когато изпрати СВОЯ песен там, не смятате ли? ПОП музиката идва от Западна Европа, и е срамно на краставичаря да продаваш краставици – гледат със снизхождение! България има своите автентични прилежащи ритми, добре е да използва тях, за да тежи на мястото си.

От друга страна, никой нормален човек не пее песента си на български – английски – български. Това създава имидж за изкуствено съшито произведение, специално за „спечелване“ на ЕВРОВИЗИЯ, да бъде разбрано и харесано. Не става така. Една песен трябва да има своето лице, своя характер, а не неестествено да се напасва според ситуацията. Както лидерите в живота винаги печелят, така и една песен трябва да е с „осанката“ на лидер!

За нас лидерът 1) си тежи на мястото (автентичен е) и 2) не шмекерува!

Дано България си вземе поука за някоя следваща година…

Видео от участието на Миро:

Коментари (7)

Публикувано в на 28 май 2010 г.