Какво ново през новия месец по MGM? (+видео анонси)

MGM Channel – акценти за ноември 2010

Филм на седмицата: Всяка неделна вечер

Някои го предпочитат горещо
Some Like It Hot (1959)
7 ноември, 21:15

В тази зашеметяваща комедия на режисьора Били Уайлдър, Тони Къртис и Джак Лемън се представят за жени, за да скрият от гангстер и така се сприятеляват с красива певица (Мерилин Монро).

Пет номинации за „Оскар”, сред които за най-добра мъжка роля и режисьор, и отличен с „Оскар” за най-добър дизайн на костюми.

Селски отбор
Hoosiers (1986)
14 ноември, 21:15

Джийн Хекмън играе главната роля на треньор по баскетбол, който получава последен шанс да тренира гимназиален отбор от малко градче в Индиана. Той се изправя пред двойното предизвикателство да отведе винаги побеждавания отбор до шампионата на щата през 1951 г. и да се освободи от тайнственото си минало.

Участват още: Денис Хопър, Барбара Хърши

Филмът получава две номинации за Оскар” – за най-добра поддържаща мъжка роля (Денис Хопър) и за най-добра музика.

Среднощен каубой
Midnight Cowboy (1969)
21 ноември, 21:15

Дъстин Хофман и Джон Войт се превъплъщават в ролите на дребен мошеник млад тексаски каубой, които се борят за оцеляването си на опасните улици в Ню Йорк.

Отличен с „Оскар” за най-добър филм, Дъстин Хофман и Джон Войт са номинирани за най-добра мъжка роля.

Телевизионна мрежа
Network (1976)
28 ноември, 21:15

Фей Дънауей и Питър Финч са носители на „Оскар” за забележителните си роли в този филм, разказващ за същността и силата на телевизионната журналистика.

С участието на Уилям Холдън и Робърт Дювал

Режисьор: Сидни Лъмет

Отличен с 4 нагаради „Оскар” и с още 6 номинации.

Тема: Малкият град в Америка10 ноември, сряда – 14 ноември, неделя

MGM изследва тъмната страна на живота в малкия град в Америка, където привидното благоприличие крие множество тайни, лицемерие и опасности.

Тайнствена среща
Mystery Date (1991)
10 ноември, 21:15

За да спечели жената на мечтите си, млад мъж се представя за своя по-голям брат и по този начин се забърква в мрежа от престъпления. И по този начин той осъзнава, че брат му всъщност не е чак такъв герой.

В ролите: Итън Хоук, Тери Поло

Тексасвил
Texasville (1991)
11 ноември, 21:15

В продължението на „Последната прожекция” героите Дуейн и Джейси са вече на 30 години, но все още се преследват един друг, въпреки останалите си връзки.

В ролите: Джеф Бриджис, Сибил Шепърд

Синьо кадифе
Blue Velvet (1986)
12 ноември, 21:15

Колежанин се натъква на странна загадка и открива, че малкото му родно градче в Северна Каролина крие очарователен и вещаещ нещастия свят.

В ролите: Кайл Маклоклан, Изабела Роселини, Денис Хопър и Лора Дърн

Режисьор: Дейвид Линч (номинаци за „Оскар” за най-добър режисьор)

Щастливият край
The Happy Ending (1969)
13 ноември, 21:15

Звезден актьорски състав начело с Джийн Симънс и Шърли Джоунс представя един необикновен и много интимен поглед върху брака … и няколко други истории.

Селски отбор
Hoosiers (1986)
14 ноември, 21:15

Вижте малко по-нагоре.

Още нови заглавия през този месец!

Седемдесетте години
The 70s (2000)
1 ноември, 21:15

Ейми Смарт е в главната роля в този микс от история, фикция и музика за едно десетилетие на трима американски президенти, скандала „Уотъргейт”, края на войната във Виетнам, зараждането на женското движение и популяризирането на диското и Дона Самър.

Посвещението на Сара
The Initiation of Sarah (2006)
2 ноември, 21:15

Сара, момиче с магически способности, и нейната сестра близначка Линдзи се присъединяват към враждуващи женски клубове в колежа и несъзнателно отключват стара битка между доброто и злото.

В ролите: Мика Бурем, Морган Феърчайлд

Чудното пътуване на Бил и Тед
Bill & Ted’s Bogus Journey (1991)
5 ноември, 21:15

В продължението на “Чудесното приключение на Бил и Тед” глупавият дует предприема пътешествие до Рая, Ада и “спирките” помежду им, по време на което срещат Алберт Айнщайн и Смъртта (както и много други).

В ролите: Киану Рийвс, Алекс Уинтър, Джордж Карлин

Голямото измъкване
The Great Escape (1963)
5 ноември, 23:00

Стив Маккуин се мята на мотора си и повежда това вълнуващо приключение, което съчетава топ звезди и една истинска сага за Втората световна война в легендарен холивудски екшън.

Участват още: Джеймс Гарнър, Чарлс Бронсън, Ричард Атънбъро, Джеймс Кобърн и Доналд Плезънс.

Супернова
Supernova (2000)
6 ноември, 21:15

Джеймс Спейдър и Анджела Басет са в главните роли в този научнофантастичен екшън за болничен космически кораб и неговия екипаж. Когато корабът пристига в помощ на друг кораб, изпаднал в беда, екипажът се оказва в голяма опасност, спасявайки единствения човек на борда.

Мечта на колела
Chitty Chitty Bang Bang (1968)
7 ноември, 12:20

Ексцентричен изобретател, Карактакус Потс, създава удивителна летяща кола. Дик Ван Дайк, Сали Ан Хаус и Лайнъл Джефрис са в главните роли в тази класическа семейна история.

Хари и синът му
Harry and Son (1984)
9 ноември, 21:15

Пол Нюман е вдовец, уволнен от работата си като строител, който се опитва да спаси взаимоотношенията със сина си, който има артистични наклонности.

Къфс
Kuffs (1992)
18 ноември, 21:15

Когато по-големият брат на Крисчън Слейтър загива по време на изпълнение на служебния си дълг като полицай, той поема управлението на семейния бизнес за патрулиране с надеждата да намери убиеца.

С участието на Мила Йовович.

Коментари (0)

Публикувано в на 26 октомври 2010 г.