Какво е да си Буш на 9 септември – президентът проговаря!


Специални предавания от понеделник до петък в 22:00 и 23:00 часа

В ексклузивно интервю за NGC американският президент Джордж Буш за първи път коментира публично смъртта на Осама Бен Ладен.  Десетата годишнина от атентатите на 11 септември NGC отбелязва със специална документална поредица.

Джордж  Буш: Интервю за 11-ти септемврипонеделник 5-и септември, 22:00 ч.

В този ексклузивен телевизионен материал, бившият президент Джордж Буш отбелязва десетата годишнина от атентатите на 11-ти септември с най-задълбоченото и лично интервю, което е давал, за преживяванията си на този съдбовен ден.

Премиерата на това документално предаване дава единствен по рода си, интимен поглед върху човека в епицентъра на решенията на щатското правителство, изправено пред най-смъртоносната терористична атака, осъществена на американска почва. Президентът Джордж Буш започва този личен разказ от сутрешния си джогинг преди посещението на училище, където за първи път научава, че нацията е под атака. Той споделя редица неизвестни детайли и лични преживявания през изтощителните първи часове и изпълнените с напрежение дни, последващи атаката. Предаването „Джордж Буш: Интервю за 11-ти септември“ надниква в личния му живот и показва за първи път архивни кадри и ексклузивни материали директно от президентската библиотека.

На десетата годишнина от терористичните атаки на 11-и септември, президентът ще направи възстановка „в реално време” на действията си и ще ни разкаже за чувствата си в деня на атаката, както на следващия ден. Чрез емоционални записи на атаките и действията на самия президент, ще научим нова информация за 11-и септември и ще го усетим, като никога досега – през очите на самия президент.

Джулиани: Да управляваш на 11-ти септември – вторник 6-ти септември, 22:00 ч.

За първи път кметът Руди Джулиани ще пресъздаде за телевизия деня, в който повереният му град беше нападнат.

Мигове от катастрофата 4:  9/11  – сряда 7-ми септември, 22:00

Вторник, 11.09.2011, приятна и почти безоблачна сутрин в Източните щати. Милиони мъже и жени се приготвят за работа. Сред тях е и един служител от Въздушния контрол в Бостън, Масачузетс. Позовавайки се единствено на интуицията си, тази сутрин той ще наруши всички правила, предупреждавайки Военновъздушните сили, че на радара си засича потенциално бедствие. Полковникът от Военновъздушните сили Боб Мар, командващ Североизточния въздушен сектор, ще направи всичко възможно, за да предотврати катастрофа – но накрая всичко се свежда до два F15, които започват да търсят „игла в купа сено”. Междувременно група от 19 млади мъже, въоръжени с обикновени макетни ножчета, буквално минават под радара и се врязват в Световния търговски център, Пентагона и поле в Пенсилвания.  От гледна точка на тези две ключови места: Въздушния контрол и Американските военновъздушни сили „Мигове от катастрофата 4:  9/11“ пресъздава секунда по секунда трагичните събития и пропуските в сигурността, които доведоха до най-тежкото нападение на американска земя, след Пърл Харбър. Епизодът съдържа смразяващите показания  на полковника от Военновъздушните сили Боб Мар, служителите на Въздушен контрол Дейв Ботилия, Бен Слини – човекът, който дава нареждане да бъдат приземени всички самолети в американското въздушно пространство и Джон Фармър – старши съветник в Президентската комисия.  Трябва да си зададем въпроса: било ли е възможно атаките да бъдат предотвратени дори в самия ден?  

11-ти септемви отблизо: Войната продължавачетвъртък 8-ми септември, 22:00 ч.

Разказва развиващата се история на войната на радикалния ислям срещу Запада.  За Осама бин Ладен 11-и септември е само началото – атаката е била предвидена да започне революция, която да създаде цяло едно поколение мъже и жени, готови да водят джихад срещу САЩ. Но десет години по-късно, същите тези хора засенчиха бин Ладен на глобалната сцена. И техният призив за джихад набира скорост сред терористичните групи, които използват интернет, за да вербуват и фанатизират бъдещи нападатели в името на Аллах.

9/11 и американската мечта  (2 часа) петък 9-ти септември, 22:00 ч.

Преследването на американската мечта кара хора от целия свят да се стичат в Ню Йорк.  За мнозина градът и извисяващите се кули на Световния търговски център са въплъщение на тази мечта. Но терористичните атаки на 11-и септември превръщат мечтата в кошмар. Смъртта на почти три хиляди мъже и жени всява траен страх в града, страната и хора от цял свят. Техните синове и съпрузи, жени и дъщери идват в Ню Йорк в търсене на нов живот, нова надежда, изпълнени с мечти за бъдещето. Тези, които са загубили близки хора и тези, които са се измъкнали на косъм, споделят как атаките на 11-и септември са променили живота им.

Коментари (0)

Публикувано в на 29 август 2011 г.