Какво е да легнеш в морето и да не потънеш? „Глобусът“ в Йордания!

Водещата на „Глобусът” Карина плава в Червено море, тази събота по bTV

Тази събота, 22 май, точно в 12:00 часа предаването „Глобусът” ще потопи зрителите в една ориенталска приказка с много екзотика и красота – град Акаба, едно от най-приятните места за почивка в Йордания.

Градът е бързо развиващ се курорт на Червено море. Той е и единственият излаз на Йордания към морето. Уникалното е, че от Акаба може да се видят Египет, Израел и Саудитска Арабия. Зрителите ще имат възможност да се насладят на различни древни останки, сред които и най-старата църква в света, намерена досега. Водещата Карина веднага успя да се запознае с най-стария търговец в градчето, който има малко магазинче в центъра на Акаба и продава хранителни стоки от 60 години.

След това пътешествието ще продължи на север – към един изключително запазен провинциален римски град – Джераш. Атмосферата, в която екипът попада, докато се разхожда из улиците му, е толкова автентична и магнетична, че неусетно го прави част от живота на римляните. Не е за изпускане и срещата на водещата с един могъщ воин от азиатските легиони.

След римската разходка зрителите ще могат да се насладят и на друга спираща дъха гледка – от върха на свещената планина Небо. Смята се, че оттам Мойсей за първи път зърнал Обетованата земя. Отгоре могат да се видят Йерихон, Мъртво море, а при добро време – дори куполите в Йерусалим.

Действието в последната глава от приказката ще се развие на 420 метра под морското равнище – на брега на Мъртво море. Първата работа на Карина там бе да грабне един вестник и да се отпусне във водите на морето.

Коментари (0)

Публикувано в на 19 май 2010 г.