Как вълкът стана куче? И сладки арктически лудории по Viasat Nature!

Арктически приключения + други премиери през октомври по Viasat Nature

Присъединете се през този месец към едно вълнуващо изследователско пътуване до дома на белите мечки – Арктика, за да видите къде те спят, защо не усещат студа и какво търсят, докато ровят из колибите на руските пастири. Бъдете с Viasat Nature, за да научите всичко, което се знае за тези тромави, но симпатични животни и техните арктически съседи.

Ще присъствате и на удивителната работа, която вършат ветеринарните лекари в южна Африка, ще научите какво е да си номер едно в хранителната верига – в документалния филм „Бъди хищник“, и накрая ще „надзърнете“ в света на кучетата, за да видите през какви етапи е преминал вълкът, за да стане „най-добрият приятел на човека“.

Премиера: 19 октомври, от 19,00 ч.
Сред полярните мечки в Арктика
Оригинално заглавие: Among the Polar Bears – Adventure in Russia’s Arctic
Държава: Германия

Заснемането на филми в Арктика е сред най-трудните дейности при продукцията на научнопопулярни документални ленти. В продължение на четири месеца операторът Уве Андерс живее сред полярни мечки, полярни лисици и моржове. В един момент се оказва твърде близо до биещи се мускусни бикове, като също така научава какви изкусни крадци на яйца са полярните лисици. Най-великото събитие обаче несъмнено е появата на полярните мечки в края на лятото. С помощта на изумителни кадри и информативни интервюта този документален филм представя ежедневието на обитателите на най-северните райони на света и дава възможност на зрителите директно да съпреживеят случващото се в процеса на работа на заснемащия филми за животни. По време на престоя си на остров Врангел Уве Андерс се докосва до един изумителен леден рай.

Премиера: 8 – 15 октомври, от 23,00 ч.
Бъди хищник
Оригинално заглавие: Be A Predator
Сезон: 1
Година: 2006

Представете си, че летите над африканската савана, плувате под антарктическия лед, катерите се по дървета в Амазонка, гмуркате се в Марианската падина… Представете си, че неочаквано можете да виждате нощно време, да улавяте свръхзвукови вълни, да дешифрирате радарни вълни, да засичате електрически полета – все едно сте лъв, или делфин, или мечка, или лешояд! С помощта на най-модерна технология за дигитална обработка на изображения тази научнопопулярна поредица ни запознава отблизо с живота и сетивата на хищниците в природата. Живописните и забавни сцени представят един съвременен поглед към природата и нейните най-забележителни представители – хищниците.

Епизод 1: Океани
Епизод 2: Полюси

Премиера: 31 октомври – 7 ноември, от 17,00 ч.
Кучетата, които промениха света – ЕКСКЛУЗИВНО ПО VIASAT NATURE
Оригинално заглавие: Dogs that Changed the World
Държава: САЩ
Година: 2008

Милиони от нас живеят заедно с кучета – като техни домашни любимци или използващи ги за работа, но генетиците обясняват, че всъщност кучето някога е било див вълк. Как този див вълк е еволюирал в кучето, което познаваме днес? Поредицата представя по какъв начин хората са оформили света на кучетата, създавайки най-разнообразни по форма и размер кучешки породи.

Епизод 1: Питаме се защо връзката ни с кучетата е толкова устойчива. Как се е появило това уникално животно? И какво се е случило всъщност, когато кучетата за първи път пристъпват в човешкото общество?

Епизод 2: Епизодът разглежда по какъв начин сме създали и развили най-разнообразния животински вид на планетата. Има ли граница за вариациите или броят на породите ще продължи да нараства, отвъд понастоящем съществуващите 400?

Коментари (0)

Публикувано в на 4 октомври 2010 г.