Как се става масон? Първа стъпка: гледаш „Горещо“

Как се става масон?

В първата събота на април телевизионният таблид “Горещо” разкрива митичния свят на тайните общества.

Специален гост в студиото на предаването е основоположникът на масонското движение в България и лидер на Ордена на рицарите-тамлиери Румен Ралчев, който разказва за възникването и влиянието на тайните общества и разкрива част от митичните им ритуали и цели.

“Към днешна дата има поне 4500-5000 души действащи масони и поне още толкова минали през годините, разочаровали се и се отказали.” – признава Румен Ралчев и разказва интересни факти от историята на масонството, за масонските ритуали по приемане в братството, тайните ръкостискания и знаци, за свободните хора, “Светлината”, “Великия архитект” и “Строежа”, за влиянието на тайните общества върху процесите в България и света.

Кои са основните символи на масоните? Какви са степените и системите на масонското движение? Коя е “Синята ложа” и каква е ролята й?  Има правителство и парламент без масонски представители?

И още: за световната конспирация, новия обществен ред и историческите инсценировки, за църквата, държавата, ложите и голямата тайна, за пирамидата, окото и моравата на Белия дом.

„Горещо”, събота, 2 април 2011г., 22:00 часа, Нова телевизия

Видео анонс:

Коментари (3)

Публикувано в на 31 март 2011 г.