Как се купува реклама в Nickelodeon и Nick Jr.?

Нова Броудкастинг Груп поема рекламните продажби за България на Nickelodeon и Nick Jr.

С присъединяването на Nickelodeon и Nick Jr., Нова Броудкастинг Груп ще управлява рекламните продажби на общо 21 телевизии

Нова Броудкастинг Груп сключва ново стратегическо партньорство за продажба на рекламно време за България за два телевизионни канала от портфолиото на Viacom International Media Networks, част от Viacom Inc. Считано от 1 януари 2018 г., водещата медийна и технологична компания у нас е търговски представител на българския пазар за телевизиите Nickelodeon и Nick Jr. Новината за новото сътрудничество идва броени дни, след като Нова Броудкастинг Груп обяви, че от 1 ноември 2017 г. отговаря за рекламните продажби за България на трите телевизии Travel Channel, Fine Living и Food Network, част от американската компания Scripps Networks Interactive.

Viacom International Media Networks (VIMN) обединява много от най-добрите глобални мултимедийни развлекателни марки. Като част от тяхното портфолио Nickelodeon и Nick Jr. са телевизии №1 сред децата в цял свят. Nickelodeon предлага качествени анимационни филми, сериали и предавания на живо, изпълнени с хумор, игри и вдъхновение. Nick Jr. е „умно място за игри“ – каналът предоставя уникална комбинация от умно и забавно съдържание, което позволява на децата да учат, докато играят. Благодарение на партньорството с VIMN, Нова Броудкастинг Груп ще отговаря за рекламните продажби на седем международни групи и 21 телевизии, което дава възможност на рекламодателите в България да достигат до още по-богато и разнообразно съдържание.

„Партньорството с VIMN е успешна стъпка в дългосрочната стратегия на Нова Броудкастинг Груп да обогатява порфтфолиото от телевизионни канали, чиито рекламни продажби управлява. Присъединяването на телевизиите Nickelodeon и Nick Jr. към нашето семейство е доказателство за доверието на нашите партньори да ги представляваме на рекламния пазар в България“, заяви Красимира Василева, директор Продажби в Нова Броудкастинг Груп.

„Nickelodeon – водеща детска развлекателна марка в глобален мащаб и в Централна и Източна Европа, се превърна в един от най-популярните детски канали в България през последните години. Вълнуваме се от сътрудничеството с Нова Броудкастинг Груп като утвърден, опитен местен партньор в продажбата на реклама. Разчитаме заедно още повече да развием този невероятен бранд и да постигнем максималния му потенциал в страната. Виждаме голям потенциал на този пазар, затова решихме да стартираме и Nick Jr. България в началото на следващата година, за да предложим на клиентите разнообразие от възможности като нестандартна реклама и събития – в допълнение към рекламните клипове“, каза Дариуш Янчевски, вицепрезидент на Viacom International Media Networks за района на Централна и Източна Европа и Израел, отговорен за стратегическите дейности на компанията.

Коментари (0)

Публикувано в на 2 ноември 2017 г.