Как наш KiNK обра точките на BBC Radio 1 и цяла Европа!

BG продуцент смайва световната DJ сцена

KiNK с премиера за лейбъла на Josh Wink

Страхил Велчев или KiNK открива електронната музика още на 12, а на 20 започва да я прави. Няколко години по-късно издава и първата си плоча. Оттогaва не е спирал да издава за лейбъли като Rush Hour, Pokerflat, Liebe*Detail, Classic, Mule Musiq и Dirtybird. KiNK описва стила си като кобинация от „душата на фънк и диско музиката от 70-те, груува на хауса и техното, футуризма и детайла на експерименталната електроника и суровата енергия на ейсида.”

Всичко това може да се усети и в дебютната премиера на българския продуцент/артист за лейбъла на Josh Wink – Ovum. Плочата се казва ‘Rachel E.P.’, (посветена на приятелката му, дъщеря на джаз певицата Камелия Тодорова)  водещият трак ‘Rachel‘ е дълбоко, ударно пътешествие с вкус на добрия ранен чикагски хаус. Започва като семпло, сурово парче, след което внезапно се отваря и изпълва с много движение и обрати. Синтове и струни изграждат и създават тотално нова енергия.

Следва парчето ‘Existence‘, вдъхновено отново от класическия звук на Детройт и Чикаго. Стартира с ударни барабани и клавирни пробождания. И докато енергията се разлива, KiNK ни зашеметява със силна пиано линия. Абсолютен хит!

Последният трак ‘E79‘ е красива среща на мрака и светлината. Разголеното й начало убедително ни повежда към онова, което предстои, а именно – едно супер емоционално парче. С усещане от ейсида, това е просто шедьовър, напомнящ и на ранните неща, издавани от култовия експериментален лейбъл Warp през деветдесетте.

Дебютът на KiNK за лейбъла е един от най-пълноценните и знакови, по думите на самите издатели от Ovum.

Самият Pete Tong представи материала на KiNK в две поредни шоута по BBC / Radio 1,

тук може да се чуе запис от едното: http://www.bbc.co.uk/iplayer/console/b00rp56z.

А ето какво казват и още от най-големите имена на световната DJ сцена за новата плоча на Страхил:

Reboot – “Existence е такова хаус чудовище!!!! FUCK YEAH!”

Rachel Barton – (BBC Radio 1) – „Силно свежо електронно звучене. Адски много ми харесва!“

Ben Murphy – (DJmag) – „Невероятни парчета, наистина ги обожавам! Влизат в селекцията ни за убийствени парчета този месец.“

Joe – (DJ Magazine) – „Още един от моите любими продуценти. Existence е едно от най-божествените рейв техно парчета. Заслужава да стане огромно.”

Thilo – (Groove Magazine Germany) – „Великолепни парчета!“

Ibiza-voice.com – „Страхотно EP!“

Ralph Lawson – “И Rachel, и Existence са тотални бомби!!!!”

Luke Slater – “ Existence е абсолютна красота.“

Danny Tenaglia – „E79!!!“

dOP – „Това EP е бомба! Имахме шанса да открием музиката му преди няколко години и съм много щастлив да видя, че той получава успеха, който заслужава…можете да чуете духа на музиката, която прави. Поздравления!!!“

Sebo K – „Kink цепи мрака! Зверско е!“

Chymera – „Фантастично EP! Голям фен съм на ремиксите на KiNK с Neville Watson. Просто добра, качествена музика, която те удря както си трябва.“

Heidi – „Прекрасно…обожавам нещата на Kink…супер гореща премиера.“

Voitek – (Catz N Dogz) – “Чаках това от доста време. 5 звезди!!!”

Michel de Hey – „Kink, напоследък доста слушам музиката му, чудесна храна за диджеи! Всички парчета си струват!“

Francois K – “Това KiNK EP е НЕВЕРОЯТНО!”

Laurent Garnier – fuck that’s a great one !!!!!! hummmm pure dancefloor heaven”

Lele Sacchi (FLOOR Radio Italy) – „Знаех си, че Kink е един от най-големите таланти наоколо и това ep показва перфектно, че той си служи с техноидните звуци по перфектен начин. Красота!“

Плочата се качи до трето място по продажби в секцията Minimal / Tech-House на най-известния интернет магазин за грамофонни плочи – juno.co.uk. В момента бройките там са изчерпани. В престижния магазин за дигитален даунлоуд на електонна музика beatport.com парчетата достигнаха по продажби до 2-ро място в секцията deep-house и 12-то място при minimal / tech-house.

Коментари (0)

Публикувано в на 28 април 2010 г.