Как купчина желязо се превръща в скъпа кола – Viasat Explorer!

Премиера на 21 ноември – 5 декември по Viasat Explorer
Царят на автомобилите – ЕКСКЛУЗИВНА ЕВРОПЕЙСКА ПРЕМИЕРА
Оригинално заглавие: Car Czar
Държава: Австралия
Година: 2009

Алан Левентал обхожда прашните гаражи и чифлици на Америка в търсене на редки класически модели коли и в последствие умело ги трансформира в ценен експонат – частица от историята на автомобилната индустрия. Освен че обожава тези авто-археологически дирения, неговата страст е същевременно и бизнес за Алан. Той работи с екип от инженери-реставратори, които са изключителни професионалисти, и с тяхна помощ Алан си е изградил международна репутация като експерт по умелото възстановяване на ръждясали купчини желязо, които впоследствие постигат зашеметяващи продажни цени на търговете за автомобили – класика. В трите епизоди на поредицата ще видим трансформацията на рядък немски автомобил амфибия от 1967 г., „Олдсмобил” от 1954 г. и класически модел на „Шевролет Камаро Z28” от 1969 г.

Епизод 1:
Екипът реставратори е затруднен от скъпите поправки и трудните за намиране части, но се състезава с времето, за да трансформира рядък автомобил амфибия от 1967 г. от ръждива антика в доходен първенец в търговете. Този автомобил амфибия е германско изобретение – не е само кола, а е и лодка!

Епизод 2:
Клиентски модел на „Олдсмобил” от 1954 г. ще бъде реставриран с помощта на авто-археоложка детективска работа. В резултат от това са открити важни фотографски материали, свързани с историята на автомобила, които разплитат редица загадки за този уникален шедьовър.

Епизод 3:
Опитвайки се да възстанови класически модел на „Шевролет Камаро Z28” от 1969 г., екипът реставратори се бори с унищожителните последици от мащабна корозия и трудностите, свързани с намирането на автентични части за двигателя. Не им стига това, а трябва и да я боядисат в съответствие с уникален дизайн.

Коментари (0)

Публикувано в на 26 октомври 2010 г.