Как да познаем прясната риба – урок по Фиеста ТВ с онлайн видео и снимки

Как да познаем прясната риба – урок по Фиеста ТВ

Акценти от програмата на Фиеста ТВ за седмицата 9-15 юли

Ключова дума: Азия

И тази седмица изходът от скуката, жегата и прахоляка е в екрана. Отпуснете си някой и друг час сладко бягство от всекидневието. Тази седмица ключовата дума е Азия. Отиваме на далечно пътешествие, за да видим и вкусим екзотика на корем.

Шон Ричардс, тази Никол Кидман на далекоизточните пътешествия, ще ни заведе в Тайланд – бижуто на Югоизточна Азия. Госпожа Ричардс отива в Исан, най-неизследваната от туристи тайландска област.  Ще гледаме кхмерски храм, строен от династия Ангкор, и тонове рисувана керамика, която разкрива как са живели хората преди 5 хиляди години. Ще видим как се тъче коприна и как се рисуват грънци. Малко преди ситуацията да заприлича на стратегическа компютърна игра, идва време за готвене и ядене. Салатата от зеленчуци, плодове и подправки, които се мачкат в хаван си заслужава. Извадете подправките и поканете екзотиката.

„Изяж Азия“ е в почивните дни от 9.30, 16.00 ч. и 21.00 ч.

Японската тайна на Великолепния китаец

Може би подозирате, че японската кухня не е само суши и сашими. Прави сте, галетата панко можеше да е визитката на японското готвене, ако суровата риба не я беше изблъскала от позицията.  Галетата панко намира своя вдъхновен адвокат в лицето на Великолепния китаец, който разгръща нейния забележителен потенциал. Мин Сай оценява факта, че благодарение на нея панирането става леко, хрупкаво и не е мазно. Кажете сега, че не сте се стремили винаги към подобен резултат.

А и както винаги при Великолепния китаец, първоначалната заготовка се бърка за минути, служи за поне три ястия и издържа със седмици.

„Великолепния китаец“ е от 10.30 и 19.30 ч. в почивните дни

Кварталът на кулинарния дракон

Започнахме с екзотика, с екзотика ще завършим – отиваме в Манхатънския Чайнатаун – най-големия китайски анклав в Западното полукълбо, а и един от най-старите. Ще се върнем малко назад до китайските тонгове – клановетe, които организирали живота и пренесли кулинарното наследство на Китай в Новия свят.  Няма да прекаляваме с историята обаче, повече ще готвим. Мартин ще ни разкрие по какво да познаваме прясната риба и как да откриваме най-добрите провизии, където и да се намираме.

„Кварталът на кулинарния дракон” гледайте от 10.30, 16.30 и 23.00 ч. през седмицата.

Коментари (0)

Публикувано в на 8 юли 2012 г.