Joni Mitchell представя пълно шоу на живо от 2002 | Джони Мичъл

Джони Мичъл Той направи първото си пълно изпълнение на живо от 2002 г. на този уикенд на фолклорния фестивал в Нюпорт. 78-годишният Мичъл изпълни класики на Мичъл, включително A Case of You, Both Sides Now и Big Yellow Taxi с кънтри музиканта и приятел Бранди Карлайл. По време на сета от 13 песни, Мичъл изпълни и соло на китара от Just Like This Train.

Включително нея и Карлайл – които са затворени Албумът на Мичъл от 1971 г. Blue Напълно – с участието на Marcus Mumford, Wynonna Judd, Blake Mills, Jess Wolfe и Holly Lasik от Lucious Band и колегите на Mitchell от бандата Bill и Tim Hanseroth и Chelyce Henderson: версия на живо на една от частните вечери на Mitchell с „Johnny Jam“. Домът му в Лос Анджелис през последните години е бил с хора като Елтън Джон, Бони Райт и Хърби Хенкок.

„Току-що осъзнах, че Джони е най-малко нервният човек тук“, каза Карлайл на тълпата.

Заедно с изпълненията на песни на Мичъл, включително Carrie, Amelia и Circle Game, групата също направи кавър на Summertime на Gershwin, Why Two Fools Fall in Love на Frankie Lyman и Love Potion No. 9 на Leiber и Stoller. Видеоклипове за изпълнение на Pitchfork и прочетете списъка по-долу.

Последното пълно изпълнение на живо на Мичъл е на 13 ноември 2002 г. в Wiltern в Лос Анджелис. Последно се появява на фолклорния фестивал в Нюпорт през 1969 г. в същия афиш като Арло Гътри и Everly Brothers.

От наличието на a Мозъчна аневризма през 2015 г, Мичъл се върна към обществения живот. Той присъства на концерт за почит към 75-ия си рожден ден през 2018 г. и се появи на сцената, докато други музиканти изпълняваха Big Yellow Taxi, за да духнат свещичките на тортата за рождения му ден.

За да отбележи 50-годишнината на Blue през юни 2021 г., Мичъл сподели видеоклип, в който благодари на феновете, че са „получили“ албум, който първоначално беше „изключително критичен“ — което означава недостойно споделяне на нейните честни текстове. тя Появи се на наградите на Кенеди Център През декември 2021 г. Гала, която каза пред репортери: „Залитам, но се справям добре“, беше сред получателите. През април Мичъл бе обявена от MusicCares за Личност на годината и направи кратко изпълнение на церемонията в нейна чест.

Мичъл също работи върху поредица от архивни издания за споделяне на демонстрации, нечуван досега материал и кавъри. първо, Джони Мичъл Архивите, том 1: Ранните години (1963–1967), издаден през октомври 2020 г., и бележките към него съдържат рядко ново интервю с Камерън Кроу.

През януари, Тя премахна плейлиста си от Spotify Слава на Нийл Йънг, който нареди на своя мениджмънт и лейбъл да премахнат музиката му от платформата за стрийминг в подкрепа на Джо Роугън, който беше критикуван от лекари за разпространение на дезинформация за Covid-19 и ваксината.

„Безотговорни хора разпространяват лъжи, които струват живота им“, каза Мичъл. „Аз съм солидарен с Нийл Йънг и световните научни и медицински общности по този въпрос.“

Пълният график на фолклорния фестивал в Нюпорт на Джони Мичъл

Кари
Влез от студа
Помогни ми
Вашият случай
Голямо жълто такси
Като този влак
Защо глупаците се влюбват
Амелия
Любовен еликсир номер 9
Осветявам
Лятно време
Сега от двете страни
Кръгла игра

READ  USC срещу Notre Dame Резултат: Актуализации на играта на живо, Резултати от колежански футбол, NCAA Топ 25 акцента днес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.