„Изворът на жените“ (2011) по Евроком – видео

Акценти от филмовата програма на Евроком за 12 – 18 май 2013 г.

12 май /неделя / – 21:00 часа
ИЗВОРЪТ НА ЖЕНИТЕ
Комедия, Белгия-Италия, 2011
Режисьор: Раду Михайлеану
В гл. роли: Лейла Бехти, Хасфия Херци, Хайам Абас и др.

Гледай видео анонс онлайн

В малко патриархално селце, разположено между Северна Африка и Блзкия Изток, сушата е изгорила земята. В този сезон на жените се налага да носят вода от отдалечения извор, докато бездействащите им съпрузи пият чай в бара.

Жената на местния учител Сами решава да промени това и организира стачка сред жените, която да принуди мъжете те да носят вода от извора.

Условията на стачката са прости – използвайки слабото място на съпрузите си, жените ще ги лишат от полагащите им се сексуални услуги, докато не постигнат договореност по въпроса….

3 номинации на межд. фестивали

18 май / събота / – 22:00 часа
ЧЕРНА СМЪРТ
Драма-трилър, Германия-Великобритания , 2010 г.
Режисьор: Кристофър Смит
В гл. роли: Шон Бийн, Карис Ван Хутен, Еди Редмейн и др.

Гледай видео анонс онлайн

В средновековна Англия току-що е избухнала първата чумна епидемия. Новоподстриганият монах Озмунд се присъединява към група рицари, изпратени от църквата в едно отдалечено градче, където чумата сякаш няма власт.

Носят се слухове, че тамошният владетел умее да възкресява мъртвите, и водачът на рицарите Улрих се е зарекъл да се разправи с този магьосник ….

За негово учудване атмосферата в градчето се оказва мирна и идилична, а първожрицата Лангива – красива и добронамерена. Но дали нещата са такива, каквито изглеждат ?

4 награди и 6 номинации на межд. фестивали

Коментари (0)

Публикувано в на 4 май 2013 г.