Изненада: Елица и Стоян пеят „Кисмет“ на Евровизия – видео

„Кисмет“ за Евровизия

Избрахме песента за конкурса в Швеция

Песента „Кисмет“ на Елица и Стунджи ще ни представят на Евровизия тази година в Малмьо, Швеция. Това стана ясно на финала на песенния конкурс, който бе навръх 3 март по БНТ. Водещ бе Драго Драганов. Зрителите трябваше да изберат и гласуват за „Дзупай, либе босо“, „Кисмет“ и „Само шампиони“.

Според журито и публиката обаче най-достойно се оказа „Кисмет“, която Елица и Стунжди ще представят в Швеция. „Кисмет“ получи 7 точки от публиката и 3 точки от журито. Престижното състезание за песен ще се проведе в Малмьо между 16 и 18 май, а Елица и Стунджи ще ударят тъпана във втория полуфинал.

„Кисмет“ е съвременна и модерна песен в наложилия се на световната сцена чилаут стил с характерния за него етно елементи. Музиката на песента e на Елица Тодорова и вокална група „Бистришките баби“, а аранжиментът е на Стоян Янкулов и аржентинския диджей Джонатан Тесей Кинтар.

Председател на журито бе Мария Ганева. А преди това Елица и Стунджи бяха избрани с вътрешна селекция. Двамата имат вече опит в конкурса, през 2008 г. направиха най-доброто представяне на страната ни с песента „Вода“. Те заеха пето място в крайното класиране. Бяха неофициални любимци на публиката, а припева в парчето „Митре ле“ стана популярно сред всички.

Инфо: Агенция Дартс нюз

Елица Тодорова и Стоян Янкулов – Кисмет (2013):

Фаворитът на журито от БНТ, както и на голяма част от феновете на „Евровизия“ – „Само шампиони“:

„Дзупай, либе, босо“ „дзупна“ на дъното във всеобщите предпочитания – на зрители и жури:

Коментари (1)

Публикувано в на 4 март 2013 г.