Измамни жилищни схеми в „Темата на Нова“ – историята се повтаря!

Неделя, 30 май, 19:30 ч.
тема: На зелено
автор: Марин Николов
оператор: Кирил Караджов

Той е ипотекирал и апартамента на майка ми и ако загуби този апартамент всъщност тя няма да има къде да живее… Сякаш съдбата на такива хора вече не изненадва никого – до болка позната история от родното строителство.

По-паметливите още си спомнят безметежния период на 90-те години, когато много доверчиви българи останаха без здрав покрив над главата. Спомняме си града на мечтите, наченат от бизнесмена Анжел, които така и не стана реалност, спомняме си блоковете на Барбуков, чиито жилища до ден днешен са ябълката на раздора между поне двама претендиращи собственици, спомняме си зарязаната по средата столична жилищна сграда на Ситиком и десетките знайни и незнайни предприемачи и строители, които гледаха да се отърват от тегнещия дълг към клетия гражданин, продавайки фирмите си заедно с пасивите.

Спомняме си ги сега, защото виждаме същите жертви – този път затънали в голямата нова финансова и икономическа криза. Сега, когато имаме 30 процента спад на инвестициите в строителство и куп клиенти, сключили договор за жилище в незавършена фаза. И когато сроковете за достигане на заветния завършек отдавна са минали…

„Темата на Нова” ще се опита да отговори защо куп новодомци тънат в неведение…

Коментари (0)

Публикувано в на 27 май 2010 г.